Licențiat la nouă ani

  Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice. 2 Corinteni 4:18

  Laurent Simons, un băiat-minune din Belgia, reușește să studieze la numai nouă ani ingineria electrică, la Eindhoven University of Technology (TUE), un program foarte greu chiar și pentru adulți.

  Descris de profesori ca fiind „pur și simplu extraordinar”, Laurent și-a obținut diploma de licență în decembrie. După facultate, băiatul intenționează să se angajeze într-un program de doctorat în inginerie electrică, în timp ce studiază și pentru o diplomă în medicină. Părinții săi, Lydia și Alexander Simons, au crezut că bunicii lui Laurent exagerau atunci când spuneau că băiatul este genial, dar profesorii au confirmat acest lucru. „Profesorii ne-au spus că este ca un burete”, a spus Alexander Simons.

  Laurent a dat test după test și a reușit să termine facultatea mult mai repede.

  Când întâlnim cazuri de acest fel, spunem că acea persoană este un geniu, iar geniile sunt foarte, foarte rare.

  Cei mai mulți dintre noi nu ne-am gândi vreodată că am putea face parte cumva din categoria geniilor. Pentru noi, geniile sunt o specie aparte, nu doar oameni, ci niște superputernici și clarvăzători.

  Însă Mântuitorul ne cam contrazice, spunând că orice copil al lui Dumnezeu poate să munte și munții din loc dacă lucrează prin puterea divină. Un om conectat la Dumnezeu este o superputere. El promite ucenicilor astfel de dotări și chiar le oferă în momentul Cincizecimii. Apostolii înțeleg și pot vorbi fluent în limbi necunoscute de ei până atunci; au puterea să vindece bolnavi și chiar să readucă la viață morții. Pentru contemporanii lor, ucenicii erau niște genii. Din cei mai simpli și anonimi oameni, Dumnezeu făcuse superoameni.

  Planul Lui pentru noi este să ne scoată din mediocritate și obișnuit și să activeze în noi capacitățile speciale prin care vom putea sluji celor de lângă noi spre mântuire.

  De gândit astăzi:

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!