Licențiat la nouă ani

Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice. 2 Corinteni 4:18

Laurent Simons, un băiat-minune din Belgia, reușește să studieze la numai nouă ani ingineria electrică, la Eindhoven University of Technology (TUE), un program foarte greu chiar și pentru adulți.

Descris de profesori ca fiind „pur și simplu extraordinar”, Laurent și-a obținut diploma de licență în decembrie. După facultate, băiatul intenționează să se angajeze într-un program de doctorat în inginerie electrică, în timp ce studiază și pentru o diplomă în medicină. Părinții săi, Lydia și Alexander Simons, au crezut că bunicii lui Laurent exagerau atunci când spuneau că băiatul este genial, dar profesorii au confirmat acest lucru. „Profesorii ne-au spus că este ca un burete”, a spus Alexander Simons.

Laurent a dat test după test și a reușit să termine facultatea mult mai repede.

Când întâlnim cazuri de acest fel, spunem că acea persoană este un geniu, iar geniile sunt foarte, foarte rare.

Cei mai mulți dintre noi nu ne-am gândi vreodată că am putea face parte cumva din categoria geniilor. Pentru noi, geniile sunt o specie aparte, nu doar oameni, ci niște superputernici și clarvăzători.

Însă Mântuitorul ne cam contrazice, spunând că orice copil al lui Dumnezeu poate să munte și munții din loc dacă lucrează prin puterea divină. Un om conectat la Dumnezeu este o superputere. El promite ucenicilor astfel de dotări și chiar le oferă în momentul Cincizecimii. Apostolii înțeleg și pot vorbi fluent în limbi necunoscute de ei până atunci; au puterea să vindece bolnavi și chiar să readucă la viață morții. Pentru contemporanii lor, ucenicii erau niște genii. Din cei mai simpli și anonimi oameni, Dumnezeu făcuse superoameni.

Planul Lui pentru noi este să ne scoată din mediocritate și obișnuit și să activeze în noi capacitățile speciale prin care vom putea sluji celor de lângă noi spre mântuire.

De gândit astăzi:

Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video