Licențiat la nouă ani

  Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice. 2 Corinteni 4:18

  Laurent Simons, un băiat-minune din Belgia, reușește să studieze la numai nouă ani ingineria electrică, la Eindhoven University of Technology (TUE), un program foarte greu chiar și pentru adulți.

  Descris de profesori ca fiind „pur și simplu extraordinar”, Laurent și-a obținut diploma de licență în decembrie. După facultate, băiatul intenționează să se angajeze într-un program de doctorat în inginerie electrică, în timp ce studiază și pentru o diplomă în medicină. Părinții săi, Lydia și Alexander Simons, au crezut că bunicii lui Laurent exagerau atunci când spuneau că băiatul este genial, dar profesorii au confirmat acest lucru. „Profesorii ne-au spus că este ca un burete”, a spus Alexander Simons.

  Laurent a dat test după test și a reușit să termine facultatea mult mai repede.

  Când întâlnim cazuri de acest fel, spunem că acea persoană este un geniu, iar geniile sunt foarte, foarte rare.

  Cei mai mulți dintre noi nu ne-am gândi vreodată că am putea face parte cumva din categoria geniilor. Pentru noi, geniile sunt o specie aparte, nu doar oameni, ci niște superputernici și clarvăzători.

  Însă Mântuitorul ne cam contrazice, spunând că orice copil al lui Dumnezeu poate să munte și munții din loc dacă lucrează prin puterea divină. Un om conectat la Dumnezeu este o superputere. El promite ucenicilor astfel de dotări și chiar le oferă în momentul Cincizecimii. Apostolii înțeleg și pot vorbi fluent în limbi necunoscute de ei până atunci; au puterea să vindece bolnavi și chiar să readucă la viață morții. Pentru contemporanii lor, ucenicii erau niște genii. Din cei mai simpli și anonimi oameni, Dumnezeu făcuse superoameni.

  Planul Lui pentru noi este să ne scoată din mediocritate și obișnuit și să activeze în noi capacitățile speciale prin care vom putea sluji celor de lângă noi spre mântuire.

  De gândit astăzi:

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...