Articolul precedentUn uragan și o minune – partea 2
  Articolul următorCare este secretul?

  Luna când începe școala

  Domnul știe să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici. 2 Petru 2:9

  În obișnuința noastră, septembrie este luna când începe anul școlar. Luna a noua din an este în aceeași măsură sfârșitul vacanței și începutul programului de cursuri. Nu toți elevii sunt la fel de fericiți când se apropie luna începutului școlii. Pentru cei mai mulți, este mai mare dorința revederii cu ceilalți colegi și a povestitului de întâmplări decât cursurile școlare efectiv. Există și așa-numiții „tocilari”, care abia așteaptă să primească noi informații și teme pentru acasă, teste și lucrări de făcut. Cei considerați tocilari nu sunt prea iubiți de către majoritatea celor din clasă; ei sunt de vină pentru temele grele pentru acasă, ei sunt vinovați pentru nivelul ridicat al predării cursurilor, fiindcă ei înțeleg ușor și atunci profesorul crede că e cazul tuturor. Ciudat, dar tocilarii nu trag clasa înainte sau în sus; dimpotrivă, îi descurajează pe ceilalți și se trezesc izolați. Pentru ca un astfel de elev să fie un avantaj într-o clasă, ar trebui ca el să depășească egoismul și timiditatea specifică și să interacționeze cu ceilalți, să le explice el ce nu au înțeles și, eventual, să-i „mediteze” pe cei din categoria mediocrilor. Pentru a-i ajuta pe cei de sub nivelul lui de pregătire, un om, indiferent dacă este elev sau adult, trebuie să adopte ceva ce se numește lepădare de sine. Adică să-i pună în mod voit și conștient pe ceilalți mai presus de el. Cu cât înțelege mai mult, cu atât să realizeze că are o mai mare responsabilitate față de cei mai puțin pricepuți. Când într-o clasă ori într-un grup există un astfel de om, acest lucru se va simți și se vor vedea progrese chiar în dreptul celorlalți.

  Acest lucru a fost experimentat de apostolul Pavel cu mare succes. El declara astfel: „Eu nu vreau să ajung la mântuire și la desăvârșire înaintea voastră. Vreau să fac totul ca să salvez pe cât mai mulți dintre voi.” Pentru a nu descuraja, el cu grecul s-a făcut grec, cu cel slab s-a făcut slab etc. A te coborî la nivelul celor ce nu au performanțe prea strălucite nu înseamnă decădere, ci un gest înălțător, prin care îi poți ridica pe alții.

  De gândit astăzi:

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!