Articolul precedentIntervenții ale Duhului Sfânt
  Articolul următorTraseul vieții

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului. Psalmii 27:5

  După ce a suferit două avorturi spontane, o femeie din SUA a crezut că o sarcină de nouă luni nu ar fi niciodată posibilă pentru ea. Totuși, tânăra a rămas însărcinată și a aflat acest lucru cu doar câteva zile înainte să nască un bebeluș perfect sănătos. Lauren Chalk, în vârstă de 28 de ani, a născut un băiețel pe 2 decembrie 2019, după ce, în timpul unei vizite la doctor, a descoperit că era deja însărcinată în 38 de săptămâni. Chalk a spus că a aflat de sarcină cu doar nouă zile înainte să nască. Chalk a mai spus că nu a observat simptomele sarcinii până când mama sa i-a spus că este puțin „irascibilă”. La insistențele mamei sale, femeia a mers la medic după Ziua Recunoștinței, iar ecografia a arătat că era deja în al treilea trimestru de sarcină. „Nu am avut timp să fim stresați. Cred că Dumnezeu a plănuit totul exact așa cum s-a întâmplat”, a declarat femeia.

  Practic, această femeie a trecut printr-o perioadă dificilă fără să realizeze acest lucru.

  De multe ori, Dumnezeu i-a ocrotit pe oameni și i-a condus în așa fel încât aceștia nici măcar nu au bănuit că li se putea întâmpla ceva rău.

  Iată un exemplu din multele aflate în Biblie.

  Sătul de slujire și de simbrii schimbate, Iacov a decis într-o noapte să ia tot ce are, să-și ia nevestele (fetele lui Laban) și copiii și să plece spre țara lui. După ceva timp, socrul lui, care era un om puternic, dar și foarte posesiv, a hotărât că se va răzbuna pentru lipsa de politețe a ginerelui său. Însă, chiar în noaptea de dinaintea răzbunării, Dumnezeu i s-a arătat lui Laban și l-a prevenit să nu care cumva să jignească ori să facă vreo supărare lui Iacov.

  A doua zi, are loc întâlnirea, care putea fi destul de tensionată, dar după un mic reproș, cei doi fac un legământ civilizat și își iau la revedere. Iacov nu își explica deloc blândețea acelui om aprig și orgolios care era socrul lui. La final de tot însă, Laban nu s-a mai putut abține și i-a dezvăluit secretul – Dumnezeu intervenise, și astfel, orice intenție rea și orice pericol au fost preîntâmpinate.

  De gândit astăzi:

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...