Articolul precedentIntervenții ale Duhului Sfânt
  Articolul următorTraseul vieții

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului. Psalmii 27:5

  După ce a suferit două avorturi spontane, o femeie din SUA a crezut că o sarcină de nouă luni nu ar fi niciodată posibilă pentru ea. Totuși, tânăra a rămas însărcinată și a aflat acest lucru cu doar câteva zile înainte să nască un bebeluș perfect sănătos. Lauren Chalk, în vârstă de 28 de ani, a născut un băiețel pe 2 decembrie 2019, după ce, în timpul unei vizite la doctor, a descoperit că era deja însărcinată în 38 de săptămâni. Chalk a spus că a aflat de sarcină cu doar nouă zile înainte să nască. Chalk a mai spus că nu a observat simptomele sarcinii până când mama sa i-a spus că este puțin „irascibilă”. La insistențele mamei sale, femeia a mers la medic după Ziua Recunoștinței, iar ecografia a arătat că era deja în al treilea trimestru de sarcină. „Nu am avut timp să fim stresați. Cred că Dumnezeu a plănuit totul exact așa cum s-a întâmplat”, a declarat femeia.

  Practic, această femeie a trecut printr-o perioadă dificilă fără să realizeze acest lucru.

  De multe ori, Dumnezeu i-a ocrotit pe oameni și i-a condus în așa fel încât aceștia nici măcar nu au bănuit că li se putea întâmpla ceva rău.

  Iată un exemplu din multele aflate în Biblie.

  Sătul de slujire și de simbrii schimbate, Iacov a decis într-o noapte să ia tot ce are, să-și ia nevestele (fetele lui Laban) și copiii și să plece spre țara lui. După ceva timp, socrul lui, care era un om puternic, dar și foarte posesiv, a hotărât că se va răzbuna pentru lipsa de politețe a ginerelui său. Însă, chiar în noaptea de dinaintea răzbunării, Dumnezeu i s-a arătat lui Laban și l-a prevenit să nu care cumva să jignească ori să facă vreo supărare lui Iacov.

  A doua zi, are loc întâlnirea, care putea fi destul de tensionată, dar după un mic reproș, cei doi fac un legământ civilizat și își iau la revedere. Iacov nu își explica deloc blândețea acelui om aprig și orgolios care era socrul lui. La final de tot însă, Laban nu s-a mai putut abține și i-a dezvăluit secretul – Dumnezeu intervenise, și astfel, orice intenție rea și orice pericol au fost preîntâmpinate.

  De gândit astăzi:

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...