Promisiuni 100%, donat doar 9%

  De aceea nicio nenorocire nu te va ajunge… Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. Psalmii 91:10,11

  Pe 15 aprilie 2019, seara, a izbucnit un incendiu devastator în celebra Catedrală Notre-Dame, din Paris. Întreaga lume și-a manifestat regretul și apoi chiar susținerea pentru reabilitare. Imediat după incendiul de la Notre-Dame a început o sarabandă de promisiuni, mari companii și celebrități făcând promisiuni că vor dona bani pentru refacerea monumentului. Până în prezent însă, doar 9% dintre promisiunile de donații au fost concretizate, a declarat ministrul francez al culturii. Ceva ciudat s-a întâmplat. Entuziasmul și emoția tragediei au trecut, iar „generoșii” care au promis au simțit cum le dispare elanul. Unii au așteptat să facă alții primul pas, apoi, văzând că cei mai mulți nu-și onorează promisiunile, au considerat că nu ar trebui să fie singurii „fraieri” de pe lume. Astfel, refacerea monumentului se va desfășura cu mult mai puține resurse și în mult mai mult timp. Specific speciei umane! De multe ori, oamenii au promis cu o generozitate suspectă, din proprie inițiativă chiar, apoi s-au răzgândit.

  Poate că cel mai cunoscut caz este al lui Anania și Safira, soția lui. Au luat o decizie pentru o donație, apoi, văzând suma pe care au obținut-o, li s-a părut prea mult să dea cât au promis și au ascuns o parte. Știm cu toții finalul nefericit.

  De ce ne grăbim să promitem foarte mult și de ce ne răzgândim atât de ușor? Promitem pentru că ne conduc emoțiile (indiferent că e vorba de pioșenie sau teamă; poate fi spaimă sau un simț de datorie). În momentul când emoțiile se estompează, apare logica și ea ne spune că nu e corect ce am promis, nu aveam informații suficiente și nu e obligatoriu să onorăm o promisiune făcută în condiții nepotrivite. Ne răzgândim când putem găsi o argumentație prin care să ne liniștim conștiința. Dacă găsim o justificare, atunci anulăm promisiunea.

  De gândit astăzi:

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Publicate astăzi

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...