Promisiuni 100%, donat doar 9%

  De aceea nicio nenorocire nu te va ajunge… Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. Psalmii 91:10,11

  Pe 15 aprilie 2019, seara, a izbucnit un incendiu devastator în celebra Catedrală Notre-Dame, din Paris. Întreaga lume și-a manifestat regretul și apoi chiar susținerea pentru reabilitare. Imediat după incendiul de la Notre-Dame a început o sarabandă de promisiuni, mari companii și celebrități făcând promisiuni că vor dona bani pentru refacerea monumentului. Până în prezent însă, doar 9% dintre promisiunile de donații au fost concretizate, a declarat ministrul francez al culturii. Ceva ciudat s-a întâmplat. Entuziasmul și emoția tragediei au trecut, iar „generoșii” care au promis au simțit cum le dispare elanul. Unii au așteptat să facă alții primul pas, apoi, văzând că cei mai mulți nu-și onorează promisiunile, au considerat că nu ar trebui să fie singurii „fraieri” de pe lume. Astfel, refacerea monumentului se va desfășura cu mult mai puține resurse și în mult mai mult timp. Specific speciei umane! De multe ori, oamenii au promis cu o generozitate suspectă, din proprie inițiativă chiar, apoi s-au răzgândit.

  Poate că cel mai cunoscut caz este al lui Anania și Safira, soția lui. Au luat o decizie pentru o donație, apoi, văzând suma pe care au obținut-o, li s-a părut prea mult să dea cât au promis și au ascuns o parte. Știm cu toții finalul nefericit.

  De ce ne grăbim să promitem foarte mult și de ce ne răzgândim atât de ușor? Promitem pentru că ne conduc emoțiile (indiferent că e vorba de pioșenie sau teamă; poate fi spaimă sau un simț de datorie). În momentul când emoțiile se estompează, apare logica și ea ne spune că nu e corect ce am promis, nu aveam informații suficiente și nu e obligatoriu să onorăm o promisiune făcută în condiții nepotrivite. Ne răzgândim când putem găsi o argumentație prin care să ne liniștim conștiința. Dacă găsim o justificare, atunci anulăm promisiunea.

  De gândit astăzi:

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...