Articolul precedentÎngeri sub acoperire
  Articolul următorFii desăvârșit!

  Uriașul născut în nouă zile

  Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

  Performanțele tehnologice au atins cote incredibile. Iată un lucru uimitor: cea mai mare fabrică Boeing din lume asamblează un avion Boeing 737 în doar 9 zile. Dacă toate piesele din flux sunt pregătite, montajul propriu-zis durează numai nouă zile. Dintr-un munte de cutii cu piese și componente, într-un termen record, va putea ieși gata de zbor unul dintre cei mai mari coloși ai industriei aviatice. Știi care este tot secretul? Coordonarea la secundă. Aceasta este cheia. Fiecare componentă este codificată și recunoscută prin radiofrecvență, adusă la linia de montaj sau la robotul automatizat.

  Performanța de nouă zile este posibilă doar dacă cineva realizează piesele în totalitate. Dar să ne gândim la un record de șase zile, când Cineva a realizat o planetă întreagă fără să-I fi pregătit cineva piesele dinainte. Totul a fost făcut în acel timp. Sistemul de energie și iluminare, sistemul de ventilație, cel de alimentare cu apă și cel de asigurare a hranei călătorilor de pe această planetă. Și mai notabil este faptul că și călătorii acestei „nave” numite Pământ au fost făcuți tot în cele șase zile. În a șaptea zi, deja se sărbătorea inaugurarea. Însă știi că există o sumedenie de contestatari ai acestui record? Pentru unii oameni, autodeclarați critici, durata de realizare a Pământului a fost cu milioane de ani mai mare.

  Deși noi nu suntem în stare să descoperim structura unui virus, ne credem capabili să măsurăm milioanele de ani.

  În modestia lui, psalmistul David se ruga: „Doamne, învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă”, iar savanții aroganți cred că pot număra mai bine decât Dumnezeu, Creatorul timpului. Cum ți se pare? Ironic sau tragic? Mai mult demn de milă, nu-i așa?

  De gândit astăzi:

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...