Articolul precedentÎngeri sub acoperire
  Articolul următorFii desăvârșit!

  Uriașul născut în nouă zile

  Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

  Performanțele tehnologice au atins cote incredibile. Iată un lucru uimitor: cea mai mare fabrică Boeing din lume asamblează un avion Boeing 737 în doar 9 zile. Dacă toate piesele din flux sunt pregătite, montajul propriu-zis durează numai nouă zile. Dintr-un munte de cutii cu piese și componente, într-un termen record, va putea ieși gata de zbor unul dintre cei mai mari coloși ai industriei aviatice. Știi care este tot secretul? Coordonarea la secundă. Aceasta este cheia. Fiecare componentă este codificată și recunoscută prin radiofrecvență, adusă la linia de montaj sau la robotul automatizat.

  Performanța de nouă zile este posibilă doar dacă cineva realizează piesele în totalitate. Dar să ne gândim la un record de șase zile, când Cineva a realizat o planetă întreagă fără să-I fi pregătit cineva piesele dinainte. Totul a fost făcut în acel timp. Sistemul de energie și iluminare, sistemul de ventilație, cel de alimentare cu apă și cel de asigurare a hranei călătorilor de pe această planetă. Și mai notabil este faptul că și călătorii acestei „nave” numite Pământ au fost făcuți tot în cele șase zile. În a șaptea zi, deja se sărbătorea inaugurarea. Însă știi că există o sumedenie de contestatari ai acestui record? Pentru unii oameni, autodeclarați critici, durata de realizare a Pământului a fost cu milioane de ani mai mare.

  Deși noi nu suntem în stare să descoperim structura unui virus, ne credem capabili să măsurăm milioanele de ani.

  În modestia lui, psalmistul David se ruga: „Doamne, învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă”, iar savanții aroganți cred că pot număra mai bine decât Dumnezeu, Creatorul timpului. Cum ți se pare? Ironic sau tragic? Mai mult demn de milă, nu-i așa?

  De gândit astăzi:

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...