Articolul precedentPrețuiește-o pe Rut a ta
  Articolul următorUn creștin mânios?!

  Doar nouă salvați

  Astfel, Dumnezeu ocrotește pe cel slab împotriva amenințărilor și-l scapă din mâna celor puternici. Iov 5:15

  O barcă în care se aflau 18 persoane, între care 16 emigranți și două călăuze, s-a răsturnat în apele Dunării. Doar nouă persoane au fost salvate de polițiștii de frontieră, care au intervenit rapid cu mai multe ambarcațiuni, restul fiind căutați de scafandri.

  Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră de la Drobeta-Turnu Severin, în timp ce se aflau în misiune, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele Dunării care strigau după ajutor. În timpul anchetei ulterioare, au aflat că în barcă se aflau 18 persoane, 16 emigranți cu diferite naționalități și două călăuze sârbe. Cei în cauză au plecat din Serbia, însă, la scurt timp, în ambarcațiune a început să intre apa. Speriați, emigranții s-au ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbești.

  În multe situații din viață este nevoie să stăm plecați pe genunchi sau așezați la locul nostru, lăsându-i pe alții să se ocupe de rezolvarea problemei.

  Însă noi ne lăsăm cuprinși de panică și simțim că trebuie să luăm inițiativa salvării noastre. Facem acest lucru fie din cauză că nu avem încredere în cei care ar trebui să ne ajute, fie pentru că noi ne considerăm mai pricepuți sau mai potriviți.

  Ucenicii au trăit un asemenea moment pe Marea Galileei, în mijlocul furtunii. Din fericire pentru ei, Mântuitorul era chiar acolo și a calmat furia valurilor, a stins furtuna. În spaima lor, ucenicii, după ce au încercat totul prin forțe proprii, s-au gândit să ceară și ajutorul Fiului lui Dumnezeu, care călătorea împreună cu ei în aceeași barcă. Nimeni nu s-a pierdut și toți au învățat o lecție importantă. Nu în toate cazurile de criză oamenii cer ajutorul cui trebuie și la timp, astfel că, de multe ori, se pierd vieți prețioase.

  De gândit astăzi:

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Publicate astăzi

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...