Articolul precedentIngredientul principal
  Articolul următorCu ochii în patru

  Când ești în al nouălea cer

  Încă puțină, foarte puțină vreme, și Cel ce vine va veni și nu va zăbovi. Evrei 10:37

  În vorbirea obișnuită folosim foarte multe ziceri și expresii al căror sens complet nu îl cunoaștem. Nu știm ce a însemnat la origine o anumită expresie. „A fi în al nouălea cer” se traduce în cel mai apropiat și uzitat înțeles ca fiind într-o stare de fericire și euforie neobișnuită. Ceva pozitiv sau interesant ni s-a întâmplat și aproape că ne-am rupt de realitatea imediată, devenind visători și nejustificat de optimiști. Spunem acest lucru când cineva s-a îndrăgostit și cealaltă persoană răspunde cu aceleași sentimente; mai folosim expresia pentru cineva care a trecut cu bine un examen sau a cumpărat ceva mult dorit.

  Ideea cu mai multe ceruri își are originea în scrierile apostolului Pavel, care relatează o experiență a lui, asemenea unei viziuni în care Duhul lui Dumnezeu l-a răpit și l-a dus în profunzimea cerului pentru a-i arăta lucruri legate de Împărăția cerurilor, despre care creștinii predică tuturor și spre care privesc ca la motivul credincioșiei, al sacrificiului și al speranței.

  Atât de uimitoare au fost pentru Pavel descoperirile făcute, încât nu e în stare să descrie; cuvintele sunt prea puține și prea sărace pentru ceea ce el avea de istorisit. Era ca și cum vezi ceva, însă nu cunoști un cuvânt, un nume pentru acel lucru, iar ceilalți știu și mai puțin, oricum ai descrie. Dacă ți se povestește ceva de acest gen, ești destul de sceptic și pui totul pe seama unei stări de confuzie sau visare cu ochii deschiși.

  Totuși, când un om atât de credibil cum este apostolul îți spune că există ceva dincolo de obișnuit și recunoaște că este limitat în posibilitățile lui de relatare, merită să-i acorzi credit și să accepți că planurile lui Dumnezeu pot și sunt cu mult mai înalte decât știm ori înțelegem noi.

  De gândit astăzi:

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...