Articolul precedentCalmă în furtună
  Articolul următorPrecum cine să mai fiu?

  Opt plus unu egal B

  Eu sunt Domnul Dumnezeul tău…; deschide-ți gura larg și ți-o voi umple! Psalmii 81:10

  Conducătorii auto se pregătesc și obțin anumite grade, care le permit să manevreze autovehicule diferite, în funcție de greutate, număr de locuri, număr de roți și așa mai departe. Cei mai mulți șoferi au permis de conducere categoria B. Cu acest permis pot conduce autoturisme personale, mașini utilitare și microbuze de până la nouă locuri (8 pasageri plus conducătorul auto). Dacă mașina este prevăzută cu mai multe locuri, chiar și numai cu unul, este necesar un alt permis, care se obține foarte greu. În acest caz, zece nu e de bine.

  În cele mai multe situații, ne dorim măcar ceva în plus și ne întristăm dacă nu reușim. Vrem un punct în plus la un examen, la cererea pentru un contract de credit, la calculul unei retribuții. Dar iată că sunt și situații în care ne temem de un kilogram, de un centimetru, de o treaptă. Un boxer, spre exemplu, postește mult pentru ca în ziua meciului să nu aibă un kilogram în plus și să piardă proba cântarului.

  Un sportiv sau un balerin se teme de un an în plus pentru a nu depăși pragul de retragere, iar membrii unei echipe de juniori pot fi scoși din competiții din cauza unui singur an în plus.

  Mesajul administrativ pentru cineva care deține permis categoria B este că responsabilitatea se întinde până la un număr-limită. Această limită se stabilește în funcție de pregătire, performanțele mașinii și chiar utilitatea acesteia.

  Robul bun și credincios poate fi scrupulos și harnic în responsabilitatea mică pe care a primit-o. Cine crede că își poate asuma o responsabilitate mai mare trebuie să se pregătească suficient ca să devină calificat.

  Uneori, o mică misiune dusă cu bine la capăt este mult mai valoroasă decât spectacolul cuceririi unui munte celebru. Un gest discret de caritate poate cântări mai greu decât o performanță medaliată cu aur, însă folosind numai egoului cuiva.

  De gândit astăzi:

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...