Articolul precedentCalmă în furtună
  Articolul următorPrecum cine să mai fiu?

  Opt plus unu egal B

  Eu sunt Domnul Dumnezeul tău…; deschide-ți gura larg și ți-o voi umple! Psalmii 81:10

  Conducătorii auto se pregătesc și obțin anumite grade, care le permit să manevreze autovehicule diferite, în funcție de greutate, număr de locuri, număr de roți și așa mai departe. Cei mai mulți șoferi au permis de conducere categoria B. Cu acest permis pot conduce autoturisme personale, mașini utilitare și microbuze de până la nouă locuri (8 pasageri plus conducătorul auto). Dacă mașina este prevăzută cu mai multe locuri, chiar și numai cu unul, este necesar un alt permis, care se obține foarte greu. În acest caz, zece nu e de bine.

  În cele mai multe situații, ne dorim măcar ceva în plus și ne întristăm dacă nu reușim. Vrem un punct în plus la un examen, la cererea pentru un contract de credit, la calculul unei retribuții. Dar iată că sunt și situații în care ne temem de un kilogram, de un centimetru, de o treaptă. Un boxer, spre exemplu, postește mult pentru ca în ziua meciului să nu aibă un kilogram în plus și să piardă proba cântarului.

  Un sportiv sau un balerin se teme de un an în plus pentru a nu depăși pragul de retragere, iar membrii unei echipe de juniori pot fi scoși din competiții din cauza unui singur an în plus.

  Mesajul administrativ pentru cineva care deține permis categoria B este că responsabilitatea se întinde până la un număr-limită. Această limită se stabilește în funcție de pregătire, performanțele mașinii și chiar utilitatea acesteia.

  Robul bun și credincios poate fi scrupulos și harnic în responsabilitatea mică pe care a primit-o. Cine crede că își poate asuma o responsabilitate mai mare trebuie să se pregătească suficient ca să devină calificat.

  Uneori, o mică misiune dusă cu bine la capăt este mult mai valoroasă decât spectacolul cuceririi unui munte celebru. Un gest discret de caritate poate cântări mai greu decât o performanță medaliată cu aur, însă folosind numai egoului cuiva.

  De gândit astăzi:

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...