Articolul precedentÎngerul ne protejează
  Articolul următorPăstrează ce e bun

  Elev de nota 9

  Și El mi-a zis: „Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” 2 Corinteni 12:9

  Încă din clasa întâi, elevii își doresc să obțină cât mai multe note maxime și se mulțumesc foarte greu cu o notă sau o medie de nouă. În general, un elev care obține medii de nouă este unul dintre aceia care se pregătește și ar fi capabil să obțină chiar zece. Nota nouă înseamnă că lucrurile au fost foarte bune, dar ceva, destul de puțin, a lipsit. Uneori este mai greu de acceptat o notă de nouă decât una de șase sau cinci. Când primești nouă, înseamnă că erai chiar la limită, însă nu a fost suficient de bine pentru a fi perfect.

  În viața creștinului, nota nouă înseamnă mult, dar nu chiar deplin, desăvârșit. Unii creștini își spun că oricum o credință de nota nouă este mult mai bună decât cea de nota patru sau cinci. Deci ai mântuirea asigurată. Pentru alții, adepți ai perfecțiunii, nota nouă nu valorează nimic, ori ești perfect (de nota zece), ori nu mai contează, pentru că „aproape mântuit” înseamnă de fapt pierdut. Nu ne vom aventura în elucidarea dilemei dintre cele două orientări. Mai bine vom păși pe terenul Scripturii și vom căuta referințe cu privire la acest subiect. Un prim exemplu: Avraam avea doar note de zece, dar media finală i-a fost stricată de o minciună spusă ca să își salveze pielea. Exemplul următor – David, „om de nota zece”, dar și el are media stricată de păcatul cu Bat-Șeba și uciderea lui Urie. Lista cu astfel de exemple ar putea fi foarte lungă și se poate încheia cu Pavel, care se declară neprihănit, îi declară pe ceilalți din biserici „sfinți”, însă el se prezintă ca fiind de cel mult nouă. El încă nu a atins desăvârșirea, dar lucrează pentru asta. Tot Pavel vorbește despre faptul că venirea Domnului ne va preface pe deplin și ne va aduce într-o stare după voia lui Dumnezeu. Lucrul esențial în această chestiune e faptul că mântuirea nu are de-a face cu medii de nouă, de zece sau de șase, ci efectiv cu harul lui Dumnezeu și cu permisiunea, dispoziția noastră ca El să Își facă lucrarea în noi. Despre aceasta este vorba.

  De gândit astăzi:

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...