Articolul precedentLucrează, căci vine noaptea
  Articolul următorCiocolata

  Cazanul ruginit din anul al nouălea

  Căci El zice: „La vremea potrivită, te-am ascultat; în ziua mântuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” 2 Corinteni 6:2

  În anul al nouălea, în ziua a zecea a lunii a zecea, cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: «Fiul omului, scrie numele zilei acesteia, numele zilei de azi! Căci chiar în ziua aceasta se apropie împăratul Babilonului de Ierusalim.»” Încă de la început, planul lui Dumnezeu pentru Israel a fost acela ca ei să fie o lumină pentru toate popoarele, însă poporul nu doar că a ignorat această misiune importantă, dar a mai și adoptat de la popoarele păgâne tot felul de idoli și de practici păcătoase. În loc să fie lumină, ei au împrumutat întunericul chiar de la cei care trebuiau să fie aduși la Dumnezeu de către israeliți. Nu au fost puține situațiile în care, cel puțin la nivel declarativ, Iehova a dorit să Se lepede de poporul Israel decăzut. Uneori a îngăduit în viața lor diferite situații-limită și încercări, pentru a-i întoarce pe calea cea dreaptă. Au fost și momente în care Dumnezeu a permis unor popoare să-i cucerească, în speranța că se vor trezi și se vor schimba. Cei ce păreau a fi dușmani erau de fapt uneltele lui Dumnezeu în vederea corectării și salvării poporului ales. Babilonienii au fost unul dintre acele popoare cărora li s-a îngăduit să cucerească pe Israel și, ducându-l în robie, să îi dea o lecție, poate, poate se va căi de comportamentele lui. Profeția despre „cazanul ruginit” explică faptul că Dumnezeu este nevoit uneori să accepte ajutor chiar de la niște popoare păgâne, pentru a-i determina pe copiii Lui să se întoarcă din drumul decăderii. Trebuie să fie ciudat pentru Dumnezeu să fie pus în situația de a-Și proteja și salva poporul tocmai cu ajutorul unor oameni foarte violenți și nemiloși.

  De gândit astăzi:

  Dumnezeu nu Își dorește să vadă pe vreunul din copiii Lui suferind sau rănit de cineva, însă persistența în gânduri și fapte distructive pe care o manifestă omul Îl pune în situația de a căuta soluții. Uneori, singura soluție este să ne lase singuri și să ne pună în situația de a repara stricăciunile pe care le facem. Și cum cel rău este dușmanul nostru permanent, el abia așteaptă să ne vadă lăsați singuri, că ne și atacă. Noi singuri ieșim din zona de protecție a Tatălui nostru și ne expunem atacurilor dușmanului. Este știut că singuri suntem prea slabi și vulnerabili, iar rezultatul este previzibil. Fără Dumnezeu nu putem face nimic.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...