Ultima cifră

  Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăsești pe cei ce Te caută. Psalmii 9:10

  Conform definiției, cifra este un simbol grafic folosit pentru scrierea numerelor. La nivel mondial, cifrele arabe (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) sunt cele mai utilizate. Prin cifră se înțelege fiecare din caracterele grafice ce servesc la reprezentarea în scris a numerelor. Cifrele arabe provin din India, și nu din Arabia, așa cum crede multă lume. Cu 3 000 de ani î.Hr., locuitorii din Valea Indului foloseau un sistem zecimal bazat pe aceste cifre, cifra 9 fiind ultima. La început, omul nu avea nevoie să reprezinte ideile prin simboluri grafice, pentru că nu era nevoie să le înregistreze în scris. Memoria era foarte bună, comunicarea era perfectă, totul decurgea cum trebuie. Dar de la diversificarea limbilor la Turnul Babel, oamenii au tot căutat măcar câteva elemente care să însemne același lucru în toate limbile. Deși nu în totalitate, cifrele reprezintă aproximativ același lucru în majoritatea limbilor pământului. Indiferent de forma și detaliile grafice, cifrele ajută în primul rând la exprimarea unei cantități. Cifra 9 este un fel de graniță. Dacă până aici cifrele pot fi considerate și numere, de la 9 înainte, nu mai pot fi decât numere, scrise prin combinarea cifrelor existente. Practic, cifrele sunt materia de bază, un fel de prefabricate, pentru orice altă construcție cantitativă. În ultima vreme, oamenii au devenit niște numere – cod numeric personal.

  În ochii administratorilor lumii, noi suntem simple cantități, în timp ce pentru Salvatorul nostru suntem unici. El vede în orice om o ființă irepetabilă, primul și ultimul de acest fel. El nu are nevoie nici măcar de cifrele de bază pentru a stabili locul și valoarea noastră; de la noi înainte începe lumea. Probabil ți se par a fi cuvinte mari. Dar gândește-te puțin. Ce poate fi mai prețios decât viața Fiului lui Dumnezeu? Ce poate fi sută la sută identic cu tine? Ce ființă putea să iasă din mâna Maestrului universului?

  De gândit astăzi:

  Încetează să te mai consideri un simplu număr; tu ești o cifră, singura cifră. Tu poți face parte din multe numere: numărul celor 144 000, numărul celor salvați sau al celor fărădelege, numărul celor din poporul lui Dumnezeu sau numărul celor 7 000 care au rămas de partea lui Dumnezeu. Tu poți alege numărul care te definește; nu lăsa pe alții sau pe Satana să îți stabilească vreun cod. Pentru Dumnezeu, ești fără egal.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....