Articolul precedentLa timpul stabilit de El
  Articolul următorMăcar de curiozitate

  Top 10

  Trăiască Domnul și binecuvântată să fie Stânca mea! Înălțat să fie Dumnezeu, Stânca mântuirii mele. 2 Samuel 22:47

  Una dintre pasiunile oamenilor este realizarea de topuri, clasamente. În funcție de aria de referință și de gradul de exigență aplicat, topurile pleacă de la 3 și ajung până la 100.

  Cele mai întâlnite sunt Top 3 și Top 10. Top 3 este destul de exclusivist, însă este foarte râvnit. În multe alte domenii, Top 10 înseamnă foarte mult. În galeriile marilor sportivi, în zona oamenilor bogați, în clasamentele muzicale sau în listele de rating, un loc în primii zece este în mod sigur un succes considerabil. Din păcate, există, pe lângă Top 10 al realizărilor, al lucrurilor importante și pozitive, lăudabile, și un Top 10 al grozăviilor, al lipsei de performanță, lista corupților sau a interlopilor.

  Unele țări sunt printre primele în ce privește sărăcia, persecuția, lipsa de transparență sau de libertate, cazurile de boală sau lipsa educației.

  Există topuri din care vrem să facem parte, dar și unele de care fugim. O practică foarte curentă este menținerea în top a unor melodii sau a unor producții artistice pentru o perioadă cât mai îndelungată. O simplă urcare în top nu înseamnă decât o sărbătoare și poate fi considerată o întâmplare, o conjunctură avantajoasă, noroc etc. A te menține timp de mai multe ediții este cu adevărat important.

  În Sfânta Scriptură se găsesc astfel de topuri, și pozitive, și negative. Pe vremea împăraților, a lui David mai ales, erau topuri cu vitejii și cu oamenii lui de încredere. Dar există în cărțile de înțelepciune (Proverbele, Eclesiastul) mai multe topuri negative, cu ceea ce urăște sau disprețuiește Dumnezeu.

  În Epistola către evrei există un top al oamenilor credinței, o listă cu eroii cei mai de top și visul lor după o țară mai bună.

  De gândit astăzi:

  Nu este necesar să ne luptăm pentru a fi în Top 10. Putem fi mântuiți și dacă facem parte din Top 144 000 sau din Top 7 000 de oameni credincioși. Este foarte important să fugim de apariția în topurile negative, cu ceea ce urăște, evită sau nu suportă Dumnezeu.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...