Zece pastile într-o folie

Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Marcu 13:31

Când mergem la farmacie și cumpărăm comprimate (pastile), le primim ambalate ermetic într-o folie a câte zece. În cea mai mare parte, aceste pastile au același gramaj, indiferent de compoziția chimică. Există doze pentru adulți și doze pentru copii. Pe lângă substanța chimică vindecătoare, cea mai mare parte din conținut este pudră de talc (o rocă albă, sfărâmicioasă fără gust și fără efecte negative). Această pudră este de fapt transportorul medicamentului propriu-zis. Probabil că, din cantitatea celor zece pastile, medicamentul efectiv nu depășește greutatea a doar două; în rest, este substanță de umplutură.

Deși pare neimportant, acest talc este foarte prețios. Este foarte greu de găsit un element care să transporte în corp vindecarea, dar fără să strice ceva, fără efecte adverse, fără să fie simțit sau să fie deranjant. Talcul nu afectează eficiența, gustul sau proprietățile medicamentului; este una dintre cele mai neutre substanțe.

În fiecare compartiment al vieții este nevoie de persoane care să se asemene cu talcul. Este nevoie de oameni care să transmită mesaje fără a le denatura sau interpreta personal. Ne trebuie prieteni care să nu ne altereze viața și căutăm vestitori ai Evangheliei care să nu îi modifice conținutul.

Nu este cel mai ușor lucru să renunți la pretențiile și aerele proprii și să fii atât de umil, încât să nu contribui cu nimic, să nu îți pui amprenta modificând, ci să te rezumi la a fi așa cum declara Ioan Botezătorul: „Eu sunt glasul celui care strigă.” El nu pretindea a fi nici măcar profet. Atât de umil era, că se prezenta a fi doar o voce de care Se folosește Dumnezeu.

De gândit astăzi:

Adevăratul caracter se vede în lepădarea de sine, ceea ce nu înseamnă lipsa personalității sau a inteligenței, ci modestia care te face să vezi cât de important poți fi când Îl lași pe Dumnezeu să te folosească în lucrarea Lui. Nimeni dintre cei ce L-au slujit vreodată nu a fost umilit sau neimportant pentru El.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor