Articolul precedentCernerea
  Articolul următorPuterea unui zâmbet!

  Zece pastile într-o folie

  Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Marcu 13:31

  Când mergem la farmacie și cumpărăm comprimate (pastile), le primim ambalate ermetic într-o folie a câte zece. În cea mai mare parte, aceste pastile au același gramaj, indiferent de compoziția chimică. Există doze pentru adulți și doze pentru copii. Pe lângă substanța chimică vindecătoare, cea mai mare parte din conținut este pudră de talc (o rocă albă, sfărâmicioasă fără gust și fără efecte negative). Această pudră este de fapt transportorul medicamentului propriu-zis. Probabil că, din cantitatea celor zece pastile, medicamentul efectiv nu depășește greutatea a doar două; în rest, este substanță de umplutură.

  Deși pare neimportant, acest talc este foarte prețios. Este foarte greu de găsit un element care să transporte în corp vindecarea, dar fără să strice ceva, fără efecte adverse, fără să fie simțit sau să fie deranjant. Talcul nu afectează eficiența, gustul sau proprietățile medicamentului; este una dintre cele mai neutre substanțe.

  În fiecare compartiment al vieții este nevoie de persoane care să se asemene cu talcul. Este nevoie de oameni care să transmită mesaje fără a le denatura sau interpreta personal. Ne trebuie prieteni care să nu ne altereze viața și căutăm vestitori ai Evangheliei care să nu îi modifice conținutul.

  Nu este cel mai ușor lucru să renunți la pretențiile și aerele proprii și să fii atât de umil, încât să nu contribui cu nimic, să nu îți pui amprenta modificând, ci să te rezumi la a fi așa cum declara Ioan Botezătorul: „Eu sunt glasul celui care strigă.” El nu pretindea a fi nici măcar profet. Atât de umil era, că se prezenta a fi doar o voce de care Se folosește Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Adevăratul caracter se vede în lepădarea de sine, ceea ce nu înseamnă lipsa personalității sau a inteligenței, ci modestia care te face să vezi cât de important poți fi când Îl lași pe Dumnezeu să te folosească în lucrarea Lui. Nimeni dintre cei ce L-au slujit vreodată nu a fost umilit sau neimportant pentru El.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...