Articolul precedentBine ați venit!
  Articolul următorÎncurajare prin mângâiere

  Tabla înmulțirii cu 10

  Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. Ieremia 31:33

  Când ești elev și primești ca temă aplicarea unor reguli matematice, ești atras de cele mai logice sau mai ușor de ținut minte. Înainte de apariția smarphone-ului, toți elevii erau obligați să memoreze tabla înmulțirii. Când se punea problema unei operații matematice, nu apelai imediat la un calculator, ci operai din memorie. Astăzi pare inutil să-ți încarci memoria cu informații la care ai acces foarte ușor oricând.

  În fond, cel mai important în matematică, gramatică, IT, medicină sau chimie este să înțelegi principiile și să înveți cum să folosești instrumentele specifice în diferite conjuncturi.

  Probabil că doar pasionații de matematică mai știu pe de rost tabla înmulțirii. În rest, această informație este depozitată în trecut. Știm cum se face, dar mai știm și cine poate rezolva mai sigur și mai repede operațiile în cauză (calculatorul).

  În viața spirituală au existat mereu două curente: unul reprezentat de cărturari și farisei, care au făcut din memorarea mecanică o lege mai importantă decât Adevărul în sine; iar a doua categorie a fost reprezentată de Mântuitorul, care a venit să explice și să demonstreze iubirea în așa fel încât omul să înțeleagă modul de funcționare, principiile și apoi să aplice aceste principii la orice situație diferită de cea din manual. Interesul Învățătorului era nu să transmită informații, ci esența adevărului, care se rezuma la o singură frază: „Atât de mult a iubit, încât a dat.”

  Acest adevăr este la fel de ușor de reținut și de înțeles ca și tabla înmulțirii cu zece. Iubirea capătă dimensiuni colosale atunci când oferă iubire, apreciere, iertare, ascultare etc.

  De gândit astăzi:

  Nu te chinui să descoperi și să explici lucruri și teorii complicate. Astăzi te ajută dicționarele, comentariile, Cuvântul inspirației. Ceea ce trebuie să reții și să aplici este principiul iubirii, care se manifestă oferind și care se înmulțește exponențial pe măsură ce este dată, nu economisită. Nu face economie la iubire și la manifestarea ei. Nu înmulți ura, ci dragostea. Când înmulțești ura, este ca tabla înmulțirii cu zero; când înmulțești iubirea, este ca înmulțirea cu zece.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...