Articolul precedentGăsește pacea
  Articolul următorPromisiuni

  Decimarea

  Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veți fi cu adevărat slobozi. Ioan 8:36

  Expresia ce are la bază verbul „a decima” descrie un proces de distrugere a unei mulțimi, umane sau din natură, într-un ritm foarte alert și afectând la un moment dat un număr foarte mare, de ordinul zecilor. Este un fel de ucidere, desființare în masă. Acest lucru se întâmplă acolo unde individul nu contează, ci face parte dintr-o gloată. În istoria biblică au fost cazuri de decimare cumplite. Saul, în furia lui împotriva lui David, a trecut prin sabie cetatea preoțească Nod; Irod, în disperarea că își va pierde tronul, a ucis mii de copii într-o singură noapte, încercând să-L omoare pe pruncul Isus.

  Acest tip de acțiuni trădează disperarea, nebunia și răutatea cuiva. Trebuie să urăști sau să te temi exagerat de mult pentru a pierde controlul minții și al inimii în asemenea măsură încât, pentru a elimina un motiv de emoție, să devalorizezi și să sacrifici atâtea vieți. De obicei, ura este cea care produce asemenea anomalii. Ceea ce cunoaștem cu numele de Holocaust este unul dintre cele mai grăitoare exemple. Un popor întreg trebuia să dispară pentru că cineva îi ura de moarte. Acest lucru nu are nicio legătură cu Dumnezeu. În timp ce Dumnezeu rezolvă lucrurile sacrificându-Se pe Sine, Satana le rezolvă sacrificându-i pe ceilalți.

  Simțim și noi uneori emoții puternice de invidie, ură, mânie. Am fi roboți dacă nu am simți astfel de lucruri. Important este însă faptul că noi am fost dotați cu autocontrol și rațiune. Dar, pe lângă orice alte mecanisme, ceea ce ar trebui să ne ferească de a face greșeli împotriva cuiva este modelul Mântuitorului: o problemă se rezolvă dacă ești gata să te sacrifici pentru cel ce îți creează problema. Nu există o metodă mai bună. Evident că pare cea mai grea, dar în realitate este singura care stinge orice conflict definitiv.

  De gândit astăzi:

  Când îți vine gândul răzbunării și simți că vrei să desființezi pe cineva, cere-I lui Dumnezeu puterea de a iubi și privește la persoana care ți-a pricinuit durerea ca la cineva pe care ai vrea să-l salvezi; vei simți că nu merită să faci vreun rău și că acea persoană este în realitate victima celui rău.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...