Articolul precedentGăsește pacea
  Articolul următorPromisiuni

  Decimarea

  Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veți fi cu adevărat slobozi. Ioan 8:36

  Expresia ce are la bază verbul „a decima” descrie un proces de distrugere a unei mulțimi, umane sau din natură, într-un ritm foarte alert și afectând la un moment dat un număr foarte mare, de ordinul zecilor. Este un fel de ucidere, desființare în masă. Acest lucru se întâmplă acolo unde individul nu contează, ci face parte dintr-o gloată. În istoria biblică au fost cazuri de decimare cumplite. Saul, în furia lui împotriva lui David, a trecut prin sabie cetatea preoțească Nod; Irod, în disperarea că își va pierde tronul, a ucis mii de copii într-o singură noapte, încercând să-L omoare pe pruncul Isus.

  Acest tip de acțiuni trădează disperarea, nebunia și răutatea cuiva. Trebuie să urăști sau să te temi exagerat de mult pentru a pierde controlul minții și al inimii în asemenea măsură încât, pentru a elimina un motiv de emoție, să devalorizezi și să sacrifici atâtea vieți. De obicei, ura este cea care produce asemenea anomalii. Ceea ce cunoaștem cu numele de Holocaust este unul dintre cele mai grăitoare exemple. Un popor întreg trebuia să dispară pentru că cineva îi ura de moarte. Acest lucru nu are nicio legătură cu Dumnezeu. În timp ce Dumnezeu rezolvă lucrurile sacrificându-Se pe Sine, Satana le rezolvă sacrificându-i pe ceilalți.

  Simțim și noi uneori emoții puternice de invidie, ură, mânie. Am fi roboți dacă nu am simți astfel de lucruri. Important este însă faptul că noi am fost dotați cu autocontrol și rațiune. Dar, pe lângă orice alte mecanisme, ceea ce ar trebui să ne ferească de a face greșeli împotriva cuiva este modelul Mântuitorului: o problemă se rezolvă dacă ești gata să te sacrifici pentru cel ce îți creează problema. Nu există o metodă mai bună. Evident că pare cea mai grea, dar în realitate este singura care stinge orice conflict definitiv.

  De gândit astăzi:

  Când îți vine gândul răzbunării și simți că vrei să desființezi pe cineva, cere-I lui Dumnezeu puterea de a iubi și privește la persoana care ți-a pricinuit durerea ca la cineva pe care ai vrea să-l salvezi; vei simți că nu merită să faci vreun rău și că acea persoană este în realitate victima celui rău.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!