Zecimea

  Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei. Matei 6:34

  Dumnezeu a oferit omului tot ce era necesar pentru o viață fericită. I-a asigurat zi de zi totul, în mod constant, de calitate și gratuit. Ca un exercițiu de recunoștință, a fost creată instituția zecimii. Dumnezeu nu are nevoie de puținul pe care îl înapoiem noi sub formă de zecime. Cei care au însă nevoie suntem noi. Este un exercițiu absolut necesar, care seamănă cu ceea ce fac părinții când oferă copilului lor mic anumite lucruri și îi propun ca acesta să împartă și celor din familie. Fac acest lucru pentru a forma și dezvolta altruismul. Când părinții văd că un copil nu vrea să împartă cu alții, sunt îngrijorați din pricina acestui semn de egoism.

  Zecimea pe care o returnăm lui Dumnezeu este acea mică parte care face ca paharul nostru să fie plin de dă peste el. Îți imaginezi cum este să trebuiască să te miști prin casă ori pe un teren accidentat și în același timp să duci un pahar foarte plin, fără să verși din el? Este foarte greu, chiar imposibil. Dar, dacă înainte de a porni la drum, vărsăm într-un vas mai mare puțin din paharul prea plin, nu-i așa că am putea să ne mișcăm mai ușor și, în plus, nici nu ar trebui să mai privim cu grijă tot timpul la pahar, ci am vedea pe unde mergem?

  Când păstrăm tot ce câștigăm, vom fi tentați să privim numai la câștigul nostru și, pe lângă faptul că ne vom manifesta ca niște egoiști, Îl vom pune pe Dumnezeu în imposibilitatea de a ne mai binecuvânta. Gândește-te: unde să mai pună El alte binecuvântări proaspete dacă noi nu facem loc pentru ele? În momentul în care noi oferim altora sau chiar Lui din ceea ce avem, El completează cu ceva și mai bun, și mai potrivit pentru astăzi și nu vom duce lipsă.

  De gândit astăzi:

  Ține minte esențialul: zecimea este ocazia pe care I-o oferim lui Dumnezeu pentru a ne binecuvânta; cu cât suntem mai altruiști, cu atât Îi dăm ocazia să ne ofere la rândul Lui. Dacă păstrăm doar pentru noi ceea ce avem, vom rămâne cu niște economii ascunse, nefolosite și inutile. Nimeni nu se îmbogățește ascunzând banii, ci folosindu-i cu înțelepciune. Zecimea este cea mai sigură investiție.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...