Zece minute pauză

  Cel ce a înviat pe Domnul Isus ne va învia și pe noi… De aceea, noi nu cădem de oboseală. 2 Corinteni 4:14,16

  Chiar și în domeniile unde funcționarea este în flux continuu sunt programate pauze. În funcție de gradul de solicitare, de efortul depus ori de nivelul de stres, programul zilnic are incluse pauze. Există norme stabilite științific și, în anumite domenii, există obligativitatea de a respecta programul de pauze. În domeniul transportului de mărfuri sau de călători, la nivel continental, conducătorii auto sunt foarte strict monitorizați și pot pierde dreptul de a conduce dacă nu respectă programul de odihnă. Un șofer obosit reprezintă un dublu pericol: se pune în pericol pe sine, dar și pe călătorii transportați sau marfa din mașină. La prima vedere, pauzele ar putea fi considerate drept pierdere de timp. În realitate, și corpul, și mintea noastră sunt mult mai eficiente atunci când s-au odihnit și s-au refăcut suficient de mult. Dacă nu aveam nevoie de pauze, atunci nu mai era nevoie nici de alternanța zi-noapte și nici de vreo împărțire a timpului. Uneori, Mântuitorul îi lua pe ucenici și mergea cu ei departe de mulțime, chiar afară din localitate, pentru ca ei să se odihnească și să scape de stresul mulțimii.

  În lăcomia noastră, noi, oamenii, am sacrificat cele câteva minute de odihnă și aerisire, dar, fără să fim foarte conștienți, am pierdut la nivelul sănătății, al păcii sufletești și al potențialului nostru. Uneori, când sărim peste câte o pauză, avem impresia că am câștigat de undeva niște minute în plus, dar, de fapt, orice pauză nefolosită costă mult mai mult decât orice câștig obținut în acel timp. Există o prejudecată păguboasă: cine vrea pauză este leneș. Nu este adevărat acest lucru. Leneșul nu aleargă după pauze, ci el nu vrea să muncească; la el, pauzele sunt excepții.

  De gândit astăzi:

  Dacă și ucenicii, și Mântuitorul se retrăgeau în natură și ieșeau din mijlocul mulțimii pentru o scurtă refacere, fă și tu la fel. Nu folosi pauzele pentru a lucra, fiindcă vei ajunge la un grad de stres și de epuizare pe care îl vei trata foarte scump și numai parțial. Chiar și din punct de vedere economic este mai bine să folosești cele câteva minute de pauză de la fiecare oră sau la un interval de timp rezonabil și să îți menții eficiența, buna dispoziție și sănătatea.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...