Articolul precedentTrăiește visul lui Dumnezeu
  Articolul următorFii tu modelul!

  Cele mai periculoase zece meserii

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. Iacov 1:5

  Cum spuneam și altă dată, se fac topuri pentru orice. Există și câteva topuri ale meseriilor, în funcție de periculozitate, expunere, responsabilitate, stres, remunerație etc.

  Printre cele mai periculoase meserii se află și aceea de miner. Pericolul decurge din riscul de prăbușire a galeriilor săpate în pământ, din eventualitatea unei defecțiuni la sistemul de ventilație, ceea ce poate duce la asfixiere, și, nu în ultimul rând, din posibilitatea perforării unei surse mari de apă și lipsa timpului pentru evacuare. În prezent, aceste riscuri sunt reduse considerabil, însă nu vor putea fi anulate în totalitate niciodată. Meseria de miner nu li se potrivește, le este chiar contraindicată celor care suferă de claustrofobie (teama de spații închise, înguste) sau celor care se tem de întuneric.

  Astfel de persoane, în caz de criză, recurg la gesturi și decizii total catastrofale. Retribuția destul de consistentă atrage însă pe foarte mulți din această categorie și, în cele mai multe cazuri, se termină cu tragedii. Companiile moderne realizează diferite simulări de criză și selectează personalul mai eficient. Cu toate testele și toată vigilența, există totuși oameni care aleg și reușesc să păcălească sistemul și sunt angajați în cadrul unor meserii foarte periculoase. Oamenii de specialitate susțin că nu salariul este principalul motiv, ci incapacitatea omului de a accepta că la un anumit domeniu nu este potrivit. Omul, în general, se consideră bun la orice, iar atunci când află sau i se spune că lucrurile nu stau chiar așa, el reacționează instinctual, încercând să dovedească exact contrariul.

  Ai văzut persoane afone sau fără voce, dar care insistă să devină cântăreți? Ai văzut persoane fără simț artistic, dar care vor neapărat să devină graficieni sau pictori? Nouă ne este greu să fim ceea ce putem fi.

  De gândit astăzi:

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...