Articolul precedentTrăiește visul lui Dumnezeu
  Articolul următorFii tu modelul!

  Cele mai periculoase zece meserii

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. Iacov 1:5

  Cum spuneam și altă dată, se fac topuri pentru orice. Există și câteva topuri ale meseriilor, în funcție de periculozitate, expunere, responsabilitate, stres, remunerație etc.

  Printre cele mai periculoase meserii se află și aceea de miner. Pericolul decurge din riscul de prăbușire a galeriilor săpate în pământ, din eventualitatea unei defecțiuni la sistemul de ventilație, ceea ce poate duce la asfixiere, și, nu în ultimul rând, din posibilitatea perforării unei surse mari de apă și lipsa timpului pentru evacuare. În prezent, aceste riscuri sunt reduse considerabil, însă nu vor putea fi anulate în totalitate niciodată. Meseria de miner nu li se potrivește, le este chiar contraindicată celor care suferă de claustrofobie (teama de spații închise, înguste) sau celor care se tem de întuneric.

  Astfel de persoane, în caz de criză, recurg la gesturi și decizii total catastrofale. Retribuția destul de consistentă atrage însă pe foarte mulți din această categorie și, în cele mai multe cazuri, se termină cu tragedii. Companiile moderne realizează diferite simulări de criză și selectează personalul mai eficient. Cu toate testele și toată vigilența, există totuși oameni care aleg și reușesc să păcălească sistemul și sunt angajați în cadrul unor meserii foarte periculoase. Oamenii de specialitate susțin că nu salariul este principalul motiv, ci incapacitatea omului de a accepta că la un anumit domeniu nu este potrivit. Omul, în general, se consideră bun la orice, iar atunci când află sau i se spune că lucrurile nu stau chiar așa, el reacționează instinctual, încercând să dovedească exact contrariul.

  Ai văzut persoane afone sau fără voce, dar care insistă să devină cântăreți? Ai văzut persoane fără simț artistic, dar care vor neapărat să devină graficieni sau pictori? Nouă ne este greu să fim ceea ce putem fi.

  De gândit astăzi:

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Zece minute pauză

  Dacă și ucenicii, și Mântuitorul se retrăgeau în natură și ieșeau din mijlocul mulțimii pentru o scurtă refacere, fă și tu la fel. Nu folosi pauzele pentru a lucra, fiindcă vei ajunge la un grad de stres și de epuizare pe care îl vei trata foarte scump și numai parțial. Chiar și din punct de vedere economic este mai bine să folosești cele câteva minute de pauză de la fiecare oră sau la un interval de timp rezonabil și să îți menții eficiența, buna dispoziție și sănătatea.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...