Articolul precedentADN religios
  Articolul următorDumnezeu te cunoaște

  Șoferi începători

  Dar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit. Matei 24:13

  După obținerea dreptului de a conduce pe drumuri publice, fiecare nou conducător auto are obligația să poarte un semn distinctiv, care înseamnă „începător”. La noi în țară este un disc galben cu semnul exclamării pe el (așa-numita portocală, deși este galbenă ca o lămâie).

  Nu doar semnul de începător îl însoțește pe noul șofer, ci și regula că timp de un an va trebui să conducă mai încet cu 10 km față de viteza legală. Adică prin localitate cu doar 40 km/h sau pe autostradă cu 10 km mai încet decât toți ceilalți. Este destul de frustrantă această regulă, dar trebuie respectată. Pentru unii șoferi începători este greu de înțeles motivul purtării semnului pe luneta mașinii. Explicația este foarte simplă: ceilalți șoferi îl văd, trag concluzia că ești la început, deci nu ai experiență și se așteaptă să faci greșeli, prin urmare, te evită, păstrează o distanță mai mare pentru siguranță.

  Semnul de începător se aplică de multe ori și în situații de viață obișnuită sau chiar în biserică. Spre exemplu, îți aduci aminte de convertirea miraculoasă a lui Pavel (Saul din Tars) care, după întâlnirea cu Domnul în drum spre Damasc, a fost botezat și a început să meargă la întâlnirile creștinilor. Dar creștinii îl țineau la distanță, pentru că nu aveau încă încredere în el. Nu știau dacă este „pe bune” sau e doar un rol și își va arăta adevăratele intenții mai târziu. Lui Pavel nu i-a plăcut foarte mult acest lucru, dar era conștient că trecutul lui îndreptățea aceste suspiciuni.

  De multe ori în viața noastră suntem nevoiți să purtăm diverse etichete sau semne. Nu întotdeauna ele sunt rușinoase sau umilitoare, dar, de cele mai multe ori, au ca scop siguranța noastră și a celorlalți.

  De gândit astăzi:

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Nota zece

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Zece minute pauză

  Dacă și ucenicii, și Mântuitorul se retrăgeau în natură și ieșeau din mijlocul mulțimii pentru o scurtă refacere, fă și tu la fel. Nu folosi pauzele pentru a lucra, fiindcă vei ajunge la un grad de stres și de epuizare pe care îl vei trata foarte scump și numai parțial. Chiar și din punct de vedere economic este mai bine să folosești cele câteva minute de pauză de la fiecare oră sau la un interval de timp rezonabil și să îți menții eficiența, buna dispoziție și sănătatea.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...