Articolul precedentDumnezeu are simțul umorului!
  Articolul următorUn model autentic

  Nota zece

  Eu nădăjduiesc în Domnul… În El îmi pun încrederea. Isaia 8:17

  Elev de nota zece, soț sau soție de nota zece, părinți de nota zece etc. A devenit o sintagmă pe care o folosim atunci când ceva sau cineva poate fi considerat ireproșabil, răspunde tuturor așteptărilor. Este o expresie foarte motivatoare. Când cineva declară despre noi că suntem de nota zece, devenim și mai siguri pe noi, dar și mai implicați. Când am primit la școală o notă de zece, avem pentru un timp dorința să nu stricăm acea notă cu alta mai mică. Experții în educație au constatat că elevii iubesc materiile la care au primit încă de la început un calificativ sau o notă mare. Când ai obținut o notă maximă, acest lucru te ambiționează să obții încă una la fel. Domeniile în care obținem nota maximă în ocazii repetate devin specializările noastre.

  A existat un tânăr care a devenit unul dintre cei mai importanți promotori ai creștinismului pentru că un om deosebit a avut încredere în el și l-a apreciat în permanență. Timotei era doar un copil destul de șubred când apostolul Pavel a început colaborarea cu el, dar, simțindu-se apreciat, și-a dezvoltat abilitățile de lider. A devenit un om de încredere, astfel că făcea legătura între Pavel și biserică, dar era și mesagerul bisericii către Pavel.

  În fiecare dintre noi o apreciere pentru ceea ce facem are un ecou pozitiv și ar trebui să fim conștienți că același ecou îl au aprecierile noastre și în inima celorlalți. Dacă am fi mai puțin zgârciți cu acordarea notelor de zece pentru ceilalți, am primi mai multe răspunsuri pozitive de la ei și i-am determina constructiv pe alții să fie ori să devină demni de mai multă prețuire. Se știe că gesturile frumoase determină gesturi frumoase.

  De gândit astăzi:

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Șoferi începători

  Dacă știi că într-un domeniu ai statut de începător, nu aplica acest lucru la persoana ta, ci la experiența pe care încă nu o ai în domeniul respectiv. Deci nu e vina ta, ci efectiv trebuie să treacă timpul și să deprinzi îndemânare experimentând. Nu te simți lezat personal, ci dezvoltă-te în siguranță!

  Cele mai periculoase zece meserii

  În măsura în care ai această posibilitate, alege o meserie care nu doar să îți aducă un salariu suficient, ci să îți ofere și satisfacție personală, dar și siguranță pentru tine și pentru cei de lângă tine. Costurile fizice ale unui accident, dar și cele sufletești și psihice sunt foarte mari, uneori de nemăsurat. Nu îți asuma riscul de a face ceva pentru care nu ai toate abilitățile sau despre care știi că nu ți se potrivește.

  Zece minute pauză

  Dacă și ucenicii, și Mântuitorul se retrăgeau în natură și ieșeau din mijlocul mulțimii pentru o scurtă refacere, fă și tu la fel. Nu folosi pauzele pentru a lucra, fiindcă vei ajunge la un grad de stres și de epuizare pe care îl vei trata foarte scump și numai parțial. Chiar și din punct de vedere economic este mai bine să folosești cele câteva minute de pauză de la fiecare oră sau la un interval de timp rezonabil și să îți menții eficiența, buna dispoziție și sănătatea.

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...