Articolul precedentDumnezeu are simțul umorului!
  Articolul următorUn model autentic

  Nota zece

  Eu nădăjduiesc în Domnul… În El îmi pun încrederea. Isaia 8:17

  Elev de nota zece, soț sau soție de nota zece, părinți de nota zece etc. A devenit o sintagmă pe care o folosim atunci când ceva sau cineva poate fi considerat ireproșabil, răspunde tuturor așteptărilor. Este o expresie foarte motivatoare. Când cineva declară despre noi că suntem de nota zece, devenim și mai siguri pe noi, dar și mai implicați. Când am primit la școală o notă de zece, avem pentru un timp dorința să nu stricăm acea notă cu alta mai mică. Experții în educație au constatat că elevii iubesc materiile la care au primit încă de la început un calificativ sau o notă mare. Când ai obținut o notă maximă, acest lucru te ambiționează să obții încă una la fel. Domeniile în care obținem nota maximă în ocazii repetate devin specializările noastre.

  A existat un tânăr care a devenit unul dintre cei mai importanți promotori ai creștinismului pentru că un om deosebit a avut încredere în el și l-a apreciat în permanență. Timotei era doar un copil destul de șubred când apostolul Pavel a început colaborarea cu el, dar, simțindu-se apreciat, și-a dezvoltat abilitățile de lider. A devenit un om de încredere, astfel că făcea legătura între Pavel și biserică, dar era și mesagerul bisericii către Pavel.

  În fiecare dintre noi o apreciere pentru ceea ce facem are un ecou pozitiv și ar trebui să fim conștienți că același ecou îl au aprecierile noastre și în inima celorlalți. Dacă am fi mai puțin zgârciți cu acordarea notelor de zece pentru ceilalți, am primi mai multe răspunsuri pozitive de la ei și i-am determina constructiv pe alții să fie ori să devină demni de mai multă prețuire. Se știe că gesturile frumoase determină gesturi frumoase.

  De gândit astăzi:

  Cum întoarce apa imaginea omului care o privește, la fel și atitudinea de apreciere întoarce apreciere din partea celor pe care îi întâlnim. Dacă vom alege să fim critici și disprețuitori, vom primi înapoi doar aversiune și cel mult reținere. Dacă vom lăsa inima și gura noastră să exprime note de zece, răspunsul va fi de nota zece. Prin urmare, numai de noi depinde ce oameni sunt în viața noastră.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Curăță-ți inima!

  Vrei o viață în care interiorul tău să fie la fel de frumos ca exteriorul? Atunci lasă-L pe Isus să îți curețe inima. Nu vei fi perfect de partea asta a cerului, dar măcar nu vei fi un fățarnic.

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...