10 Perfect, dar invizibil

Credincios este Domnul, El vă va întări și vă va păzi de cel rău. 2 Tesaloniceni 3:3

Pe 18 iulie 1976, o fetiță de 14 ani uimea lumea sportului cu o performanță greu de egalat – nota 10 „absolut” la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal. Afișajul electronic nici nu era programat să arate nota 10, așa că pe ecran a apărut nota 1. Nadia Comăneci obținea la această ediție a Jocurilor Olimpice de șapte ori scorul perfect, câștigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol). De atunci, gimnasta din Onești a intrat în istorie drept prima sportivă cu un exercițiu perfect.

Multe situații i-au luat prin surprindere pe oamenii mari ai lumii și, de multe ori, ceea ce părea imposibil s-a dovedit exact invers.

Pe vremuri, un tânăr ieșea la luptă în fața unui munte de om, de care fugise un popor întreg. David, un copil, venea să se bată cu Goliat, un uriaș înarmat până în dinți și bine antrenat, un războinic. Șansele erau inexistente pentru David, și totuși el a obținut victoria.

Niște oameni fără prea multă instruire și șanse au fost chemați de Dumnezeu să formeze biserica Lui, iar ei au întrecut orice așteptări.

De multe ori, omenirea a pierdut din vedere faptul că nota zece, perfecțiunea, poate fi un dar pe care Dumnezeu îl oferă celor mai neînsemnați, care, în aparență, nu trezesc niciun fel de interes; lumea nu are pregătită tabela de afișaj pentru reușitele lor.

Lucrurile mari ale lumii sunt făcute de rușine de către cele slabe; un copil inspirat de Dumnezeu este mai puternic decât un campion uriaș. În planurile lui Dumnezeu, a fost mereu importantă dependența de El, disponibilitatea de a fi conduși prin Duhul Sfânt. Dumnezeu afirmă că lucrurile nu se fac „nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu” (Zaharia 4:6).

De gândit astăzi:

De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor