Articolul precedentCecul întârziat
  Articolul următorSabia Duhului Sfânt

  Cele zece nevoi umane

  Da, Tu îmi aprinzi lumina mea. Domnul Dumnezeul meu îmi luminează întunericul meu. Psalmii 18:28

  Potrivit lui Solomon Marcus, un specialist preocupat de ființa umană, există un top al principalelor nevoi pe care trebuie să le aibă satisfăcute omul în general.

  Nevoia de a da un sens vieții, la nivel elementar
  Nevoia de împrospătare
  Nevoia de întrebare și de mirare
  Nevoia de îndoială și de suspiciune
  Nevoia de greșeală și de eșec
  Nevoia de joc
  Nevoia de identitate
  Nevoia de omenesc și de omenie
  Nevoia de cultură
  Nevoia de transcendență

  Este o listă laică a nevoilor vieții, dar trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi simte aceste nevoi, deși nu prea avem știință și cum să le satisfacem. Probabil că puțini oameni pot urmări și realiza satisfacerea acestor nevoi în totalitate, dar atunci când ești conștient de ele, vei identifica ocaziile și modalitățile ce se ivesc. Tatăl nostru din cer nu vrea să trăim ca niște roboți, nici măcar religioși, și nici să purtăm în ființa noastră frustrări pe care ne temem să le înfruntăm și să le rezolvăm. Nu este nimic greșit în a vrea să reușim sau în a dori să ne realizăm, așa cum este perfect normal să dorim experiențe din care să învățăm sau momente în care să aflăm lucruri noi, interesante, chiar dacă nu sunt dintre cele ce întrețin viața în mod direct, elementar.

  De gândit astăzi:

  Între orele de muncă și cele de somn, mai există oare destul de mult timp pentru relații, pentru cultură, pentru joacă și pentru a răspunde acelor nevoi profunde și simple ale sufletului nostru? Dacă ne organizăm cu înțelepciune și reușim să devenim eficienți, este datoria noastră să răspundem tuturor așteptărilor vieții noastre complexe. Tatăl nostru ceresc vrea să fim fericiți pe deplin, nu doar supuși, temători, serioși, calculați sau precauți.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...