Articolul precedentO fericire mai mare
  Articolul următorMarele Îndreptar

  Numărul de telefon complet

  Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă și sunt izbăvit de vrăjmașii mei. 2 Samuel 22:4

  Când dictăm numărul de telefon avem grijă să fie toate cele zece cifre. Dacă cumva greșim și scriem o altă cifră în partea de început este ceva mai simplu de corectat. Primele patru cifre reprezintă compania de la care avem serviciile. Dar, în cazul în care greșim sau omitem una dintre cele șase cifre rămase, avem o mare problemă, începe „infinitul”. O mică omisiune sau eroare de doar o cifră poate fi capitală. Putem pierde pentru multă vreme sau pentru totdeauna legătura cu o nouă cunoștință; putem eșua în a contacta pe cineva într-o chestiune foarte urgentă. Nu vom putea evalua corect valoarea unei singure cifre din cele zece decât în momentul în care avem nevoie de un număr corect. Atenția la detalii este o mare calitate și e foarte importantă.

  Nenumărate cazuri de viață se complică ori se simplifică, în funcție de un detaliu. Odată, în fața regelui Solomon stăteau două mame și un copil. Cele două pretindeau deopotrivă că acel copil le aparține. Regele sau un judecător important trebuia să decidă, în condițiile în care nu exista un test de stabilire a paternității. Un detaliu a determinat decizia regelui: bucuria sau tristețea de pe chipul celor două mame. Solomon a ordonat să se aducă o sabie și să fie tăiat copilul viu, apoi împărțit la fiecare femeie. Pe chipul falsei mame a fost bucurie, iar pe cel al adevăratei mame a fost întristare. Un amănunt pe care l-a observat regele. Acesta a dispus să fie dat copilul celei care s-a întristat. O viață salvată de un mic detaliu.

  Se știe că perfecțiunea stă în detalii. Dumnezeu a fost și este mereu foarte atent la detalii. El nu a pus ceva în plus ori în minus atunci când a creat totul. Chiar și știința demonstrează permanent că nimic nu este la întâmplare și că totul se vede a fi proiectat cu minuțiozitate.

  De gândit astăzi:

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...