Numărul de telefon complet

Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă și sunt izbăvit de vrăjmașii mei. 2 Samuel 22:4

Când dictăm numărul de telefon avem grijă să fie toate cele zece cifre. Dacă cumva greșim și scriem o altă cifră în partea de început este ceva mai simplu de corectat. Primele patru cifre reprezintă compania de la care avem serviciile. Dar, în cazul în care greșim sau omitem una dintre cele șase cifre rămase, avem o mare problemă, începe „infinitul”. O mică omisiune sau eroare de doar o cifră poate fi capitală. Putem pierde pentru multă vreme sau pentru totdeauna legătura cu o nouă cunoștință; putem eșua în a contacta pe cineva într-o chestiune foarte urgentă. Nu vom putea evalua corect valoarea unei singure cifre din cele zece decât în momentul în care avem nevoie de un număr corect. Atenția la detalii este o mare calitate și e foarte importantă.

Nenumărate cazuri de viață se complică ori se simplifică, în funcție de un detaliu. Odată, în fața regelui Solomon stăteau două mame și un copil. Cele două pretindeau deopotrivă că acel copil le aparține. Regele sau un judecător important trebuia să decidă, în condițiile în care nu exista un test de stabilire a paternității. Un detaliu a determinat decizia regelui: bucuria sau tristețea de pe chipul celor două mame. Solomon a ordonat să se aducă o sabie și să fie tăiat copilul viu, apoi împărțit la fiecare femeie. Pe chipul falsei mame a fost bucurie, iar pe cel al adevăratei mame a fost întristare. Un amănunt pe care l-a observat regele. Acesta a dispus să fie dat copilul celei care s-a întristat. O viață salvată de un mic detaliu.

Se știe că perfecțiunea stă în detalii. Dumnezeu a fost și este mereu foarte atent la detalii. El nu a pus ceva în plus ori în minus atunci când a creat totul. Chiar și știința demonstrează permanent că nimic nu este la întâmplare și că totul se vede a fi proiectat cu minuțiozitate.

De gândit astăzi:

Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor