Omulețul de zece minute

  Da, El Și-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viața mea. Psalmii 116:2

  Deși viața reală a omulețului animat al lui Gopo este de doar zece minute, el a devenit „etern”. Afișul Premiilor Gopo îl prezintă pe celebrul omuleț într-o stare euforică, proprie celor care dobândesc o prestigioasă recunoaștere a meritelor în domeniul predilect de afirmare.

  Generațiile care au mai mulți ani în spate țin minte anul 1957, când filmul de animație de numai zece minute, „Scurtă istorie”, al lui Ion Popescu-Gopo a obținut Marele Premiu (Palme d’Or) la Festivalul de la Cannes. A fost un succes strălucitor, după părerea celui mai vestit cronicar de film din acei ani, Georges Sadoul.

  Interesant cum au loc răsturnări de situație: ceva făcut să dureze o veșnicie se strică în puțin timp (vezi Turnul Babel) și un lucru făcut să treacă repede, în câteva clipe, devine atât de longeviv.

  Se spune că nimic nu este mai permanent decât vremelnicia, provizoratul. Nu ți s-a întâmplat ca un lucru neterminat să fie așa de mulți ani? Nu-i așa că ceea ce nu terminăm la timp devine aproape imposibil de terminat? În general, lucrurile din viața noastră sunt ca niște colete pe care le tot primim. Ele trebuie văzute și folosite sau cel puțin așezate pe raftul potrivit. Dacă le lăsăm pe jos, cu gândul că vom face ceva, dar nu acum, vom constata că acel lucru devine nu doar ceva nerezolvat, ci și o piedică în calea altor acțiuni urgente și foarte importante. Tot ce lăsăm neterminat se rezolvă într-o foarte mică măsură de la sine. Sfatul Bibliei este simplu și infailibil: „Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” Fiecare lucru sosit în viața noastră cere o decizie și o acțiune; chiar și depozitarea în cămară pentru mai târziu este ceva important și trebuie făcut.

  De gândit astăzi:

  Amânarea este de obicei păguboasă. Amânăm în condiții prielnice ceva ce va trebui să rezolvăm în condiții de criză. Nu-i așa că pare o nebunie? Da, dar noi asta facem mereu. Gândește-te azi că ceva ce crezi că va dura doar câteva minute poate deveni o eternitate. Întreabă-te dacă îți va plăcea permanența acelui lucru. Dacă vei considera că da, atunci mergi înainte!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....