Articolul precedentAscultă. Ia aminte. Supune-te.
  Articolul următorAccentul pe minte!

  Greșeala de după zece ani

  Voi merge Eu Însumi cu tine și îți voi da odihnă. Exodul 33:14

  Trecuseră zece ani de când Avraam locuia ca străin în Canaan (unde venise la porunca Domnului). Atunci, nevasta lui, care își pierduse încrederea în făgăduința făcută de Dumnezeu, i-a dat pe Agar, ca a doua nevastă, ca să aibă copii de la ea (Geneza 16:3). Nu știm a câta aniversare a căsătoriei lor era, dar știm că aniversau zece ani de încredere în Dumnezeu. Avraam sărbătorea încrederea, iar Sara a decis că încrederea se sărbătorește cel mai bine cu o neîncredere: ea nu mai credea în împlinirea făgăduinței.

  Foarte ciudat, dar să nu ne grăbim. Noi nu facem la fel? Avem destule dovezi că Dumnezeu ne-a condus, prin examene grele, prin situații de boală ori dezamăgire. El a fost cu noi și ne-a ajutat. Iar noi, de multe ori, alegem să „sărbătorim” luând inițiativa unor acțiuni proprii. Credem că El ne-a condus și ne-a ajutat, dar de aici înainte vrem să fie propriile noastre soluții aplicate. A fost cu mine la grădiniță, la școala generală ori la liceu, dar la facultate merg cum și unde vreau eu. M-a călăuzit prin multe evenimente și decizii importante, dar, în ce privește prietenia și căsătoria, voi avea inițiativa, voi decide singur. Ce se întâmplă cu noi? De ce procedăm astfel? Ne plictisim de prezența și conducerea Lui? Considerăm că am devenit suficient de maturi pentru propriile decizii independente? Îl confundăm pe Dumnezeu cu adulții din viața noastră, care mereu ne-au spus ce și cum să facem?

  A privi în trecut, la felul în care am fost susținuți și ghidați prin viață, este o idee foarte bună. Nu înseamnă că suntem niște pesimiști melancolici și nostalgici, ci că rămânem ancorați în ceea ce a fost sigur și serios până la acest moment. Cine nu privește la modul de călăuzire divină din trecutul lui este ca o corabie fără repere, fără ancoră și purtată la întâmplare de valuri.

  Sărbătorirea adevărată a încrederii se face printr-o și mai mare încredere și chiar prin legământ.

  De gândit astăzi:

  Te gândești la legământul tău cu Dumnezeu? Ai încheiat un legământ cu El? Astăzi sărbătorește, reînnoindu-l. Dacă nu ai un legământ cu Dumnezeu, pune acest lucru pe lista cu cele mai serioase decizii și roagă-te!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...