Articolul precedentHar suficient – partea 1
  Articolul următorEști unic!

  Zece cămile pentru misiunea vieții lui

  „Eu Însumi Îmi voi paște oile, Eu le voi duce la odihnă”, zice Domnul Dumnezeu. Ezechiel 34:15

  Eliezer era un fel de căpetenie a slujitorilor lui Avraam. Era mult mai mult decât un servitor; devenise confident, sfătuitor și omul de încredere al lui Avraam. Negocierea căsătoriei copilului său era pentru patriarh o chestiune foarte importantă. Dacă viitoarea lui noră era o femeie temătoare de Dumnezeu, moștenirea spirituală și binecuvântarea erau asigurate. Avraam vrea să fie sigur că cea care va fi nora lui are legătură cu credința și cu adevăratul Dumnezeu. Nu știa alți oameni care să se închine aceluiași Dumnezeu decât în Mesopotamia, de unde el plecase. Trebuia să existe între neamurile lui o fată care să vrea același mod de viață, să aibă aceleași principii și să fie asemănătoare la caracter cu Isaac.

  Semnificativ este momentul plecării lui Eliezer. Caravana care se forma trebuia să transporte oameni, acareturi utile pe drum și daruri pentru cei spre care se îndrepta misiunea. Zece cămile erau destinate pentru acest lucru. Zece trebuia să reprezinte deplinătatea. Se știe că misiunea lui Eliezer s-a încheiat cu succes, dar deosebit de important este faptul că acest slujitor nu era doar un angajat al lui Avraam, ci relația lui cu stăpânul său l-a condus spre o relație de prietenie și încredere cu Dumnezeul stăpânului. De obicei, urâm ce aparține stăpânilor sau șefilor noștri; detestăm ceea ce ei iubesc sau respectă; am vrea să nu relaționăm cu cei pe care îi prețuiesc stăpânii. Dar Eliezer este atât de cucerit de caracterul stăpânului, încât vrea să aibă aceleași idealuri, aceleași principii și același Dumnezeu. În situații esențiale, servitorul apelează la Dumnezeul stăpânului său, iar Acesta îl ajută.

  De gândit astăzi:

  Te-ai gândit vreodată că cei de lângă tine Îl pot iubi sau Îl pot urî pe Dumnezeu datorită sau din cauza ta? Dacă ar fi să te analizezi în relație cu ceilalți, ce crezi, ei ar fi încântați să aleagă, de dragul tău, principiile tale de viață și crezul tău? Nimic nu trebuie să fie în spirit mercenar sau cu interese ascunse, dar este important să fim conștienți că manifestările caracterului nostru pot conduce pe cineva la Hristos, ori departe de El. E un gând care ar trebui să stăruie în mintea noastră.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....