Articolul precedentHar suficient – partea 2
  Articolul următorDeturnări

  Nici măcar zece zile

  Eu sunt Ușa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit. Ioan 10:9

  Știi deja că Eliezer, servitorul lui Avraam, a pus un semn de recunoaștere și L-a rugat pe Dumnezeu să-i arate fata pe care trebuie să o curteze pentru Isaac, fiul stăpânului său. Rebeca a venit, a dat testul și l-a luat, deci Eliezer merge la familia ei să o ceară de nevastă pentru Isaac. Spre mirarea lui, familia recunoaște că Dumnezeu a decis, dar are o rugăminte: „Fata să mai rămână câtva timp cu noi, măcar vreo zece zile” (Geneza 24:55). Rugămintea era una de bun-simț; fata nu pleca în satul vecin și nu era sigur că se vor mai întâlni prea des ori dacă se vor mai vedea vreodată. Era într-un fel o despărțire pentru totdeauna. Zece zile nu erau nici o săptămână, nici o lună, era un timp considerat suficient pentru ca ea să se obișnuiască făcându-și planuri de plecare, iar familia ei, de asemenea.

  Îți poți imagina cum ar fi să știi că petreci cu cineva drag ultimele zece zile? Ar fi o perioadă scurtă sau lungă? Ar fi ceva ce ai vrea să spui ori să faci pentru persoana de care urmează să te desparți? E ceva ce crezi că vei regreta și s-ar putea repara?

  De ce nu faci acest exercițiu chiar dacă încă nu te desparți? De ce nu spui ce ar fi de spus, de ce nu întrebi ceva ce vrei să știi și de ce nu declari ceva ce încă nu ai avut curajul? Ocaziile sunt rare și de obicei le prețuim când ele nu mai există. De ce să nu profiți de normalitate ca de o ocazie de zece zile în care să repari ceva stricat între tine și ceilalți; de ce să nu apreciezi în cuvinte ceea ce ți-a plăcut mereu la ai tăi și de ce să nu declari că iubești, că visezi, că îți pare rău ori că te gândești la ceva? Pentru ca și cei de lângă tine să știe.

  De gândit astăzi:

  Noi păstrăm multe rezerve în inimă și considerăm că încă nu e momentul; amânăm aprecieri și mulțumiri; ezităm să ne cerem iertare ori să spunem că iertăm. Ne imaginăm că avem toată viața înainte și că este vreme. Din păcate, suntem de fiecare dată surprinși când planurile și calendarul ne sunt date peste cap. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...