Articolul precedentNod în papură
  Articolul următorJutalma Vele van

  Înșelat de zece ori

  Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, și-l înconjori cu bunăvoința Ta cum l-ai înconjura cu un scut. Psalmii 5:12

  Știi istoria lui Iacov, fuga lui, slujirea pentru Rahela și trădările de care a avut parte în familia socrului său. Este ceva destul de ciudat în experiența lui. El era un om inteligent și era ocrotit de Dumnezeu. Totuși Laban, socrul lui, îl înșală de mai multe ori, de zece ori în total (Geneza 31:7). Cum e posibil? Te înșală cineva o dată pentru că a profitat de necunoașterea, de naivitatea ta etc. Hai să zicem că te înșală și a doua oară, profitând de caracterul tău și de bunătatea ta. Dar dacă ești înșelat de același om încă o dată și încă o dată, apoi de încă nu știu câte ori, ce se cheamă că ești? Ai fi tentat să spui că ești fraier. Iacov nu se consideră nici fraier, nici nu face scandal, ci trece cu demnitate peste. Care era secretul? Nu s-a prins că e înșelat? Ba da, chiar din prima. Secretul lui era Dumnezeu; el știa că legământul de ocrotire și prietenie pe care l-a încheiat cu Dumnezeu în noaptea visului cu scara îngerilor este mai puternic decât orice înșelăciune. Laban îl înșală? Dumnezeu schimbă înșelăciunea în avantaj. Socrul lui schimbă simbria mereu? Dumnezeu schimbă și el binecuvântarea spre Iacov. Oricât încerca Laban să înșele, Iacov câștiga mai mult. Târziu de tot s-a prins înșelătorul că el pierduse. Prea târziu. Ideea este că, acolo unde Dumnezeu pune ceva, nimeni nu poate face pagubă. Ceea ce El binecuvântează nu poate fi furat de niciun șmecher.

  La fiecare pas din viață, Cel ce a încheiat un legământ de prietenie cu noi va fi paznicul nu doar al nostru, ci și al lucrurilor din viața noastră. El poate schimba mereu nedreptatea în avantaj și înșelăciunea în profit. Însă ceea ce El înmulțește va prospera, indiferent de răutatea oamenilor de lângă noi. O casă și o viață binecuvântate de El rămân binecuvântate.

  De gândit astăzi:

  Noi nu putem controla relele intenții ale altora; nu putem să ne protejăm singuri de metodele lor nedrepte și de abuzurile celor răi. Ceea ce putem face este să Îi cerem lui Dumnezeu însoțire, ocrotire și binecuvântare. Nu este greșit să-I cerem chiar prosperitate materială și succes în activitățile noastre. El vrea să fim harnici și cinstiți, ceea ce nu exclude bucuria și fericirea.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...