Zece frați pleacă după grâu în Egipt

  Nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău. Isaia 41:10

  Bătrânul Iacov era convins că Iosif murise și, drept consolare, l-a luat ca protejat pe fratele mai mic al acestuia, pe Beniamin. În Canaan era foamete și oamenii căutau disperați orice sursă de supraviețuire. A ajuns la urechea familiei că în Egipt există hrană de cumpărat. E adevărat că era un drum lung și periculos, dar, decât să mori de foame așteptând, mai bine îți asumai riscul și făceai efortul. S-a luat decizia ca cei zece frați să meargă în Egipt (Geneza 42:13). Doar zece. Exact cei zece care au participat la vinderea lui Iosif. Nici nu bănuiau ei că această excursie de aprovizionare se va transforma într-o istorie incredibilă. Au pregătit cămilele, itinerariul și darurile pentru destinație. Nu bănuiau că o chestiune care s-a petrecut în urmă cu mulți ani va deveni foarte actuală și complicată. Aveau să se confrunte cu ceva ce rămăsese în realitate nerezolvat; ceva ce fusese acoperit de o minciună.

  Ți s-a întâmplat vreodată să te ajungă din urmă lucruri nerezolvate sau pe care le uitaseși deja? Cum este când ceva ce credeai clasat revine cu o forță zdrobitoare? Ai spus cândva o vorbă și ai uitat, iar acum se află; ai făcut ceva nepotrivit și ai reușit să ascunzi sub tăcere, dar acum cineva a scos filmarea; ai înșelat sau ai mințit și acum a ieșit dovada la vedere. Este cumplit, nu-i așa? Ce faci când se întâmplă așa ceva? Există cel puțin două abordări: fie încerci din nou să ascunzi și să îngropi problema, fie îți asumi riscul și consecințele, dar o rezolvi o dată pentru totdeauna așa cum se cuvine. Este important de reținut că orice problemă, rezolvată la timp sau mai târziu, presupune sacrificii, responsabilitate, consecințe. De regulă, toate acestea sunt mai puțin dureroase dacă rezolvăm la timp, însă cum noi amânăm mereu, trebuie să avem curajul de a rezolva cu orice costuri și eforturi.

  De gândit astăzi:

  Nicio problemă nu se rezolvă de la sine și fără costuri personale. Dacă poți, rezolvă acum situațiile dificile. Dacă te-au ajuns din urmă, nu încerca să le mai îngropi, rezolvă acum și vei regăsi liniștea, chiar dacă te va durea un timp.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....