Articolul precedentPrețul pe care nu-l puteai plăti
  Articolul următorCâștig în pierdere

  Ceasul al unsprezecelea

  Dacă-L căutați, Îl veți găsi. 2 Cronici 15:2

  Printre expresiile pe care le folosim ca prefabricate, se află și expresia „în ceasul al unsprezecelea”. La origine, expresia vine din felul de a măsura ziua de lucru, partea luminoasă a zilei. Astăzi, ora douăsprezece se află ori la mijlocul zilei, ori la mijlocul nopții, ceea ce este total diferit de numărătoarea practicată de oamenii Bibliei. Dacă primul ceas era undeva în jurul orei șase de astăzi, ceasul al unsprezecelea era pe la ora cinci seara (ora 17 de azi). La ora șase seara se încheia cea mai lungă zi de lucru. Având în vedere că nu existau televizoare și postări pe Facebook, le rămânea destul de mult timp pentru pregătire și somn oamenilor de atunci.

  Când stăpânul viei din parabola povestită de Mântuitorul a ieșit să cheme lucrători, acesta a început cu ora șase dimineața (primul ceas), apoi la ora nouă (ceasul al treilea) și a tot continuat până la ultima ocazie, adică la ceasul al unsprezecelea (ora cinci seara). Mai era doar o oră de lucru. Practic, mai târziu de atât nu se mai putea, era ultima șansă.

  De acolo a rămas expresia și descrie un lucru sau o acțiune ce se petrece la limită. Cu alte cuvinte, dacă ai depășit și această limită, nu mai poți fi admis. Este expresia pentru întârzierea întârzierilor, mai târziu de atât este deja prea târziu.

  Astăzi folosim această sintagmă pentru a descrie ceva ce are loc în ultimul moment posibil. În domeniul spiritual, expresia descrie posibilitatea ultimă a cuiva de a se decide pentru o relație de prietenie cu Dumnezeu. Pentru viața noastră, ceasul al unsprezecelea reprezintă acea ultimă ocazie în care mintea și inima noastră, conștiente fiind, pot decide. Ceasul morții face deja imposibilă o schimbare. Tâlharul de pe cruce a ales mântuirea înainte de a deveni inconștient și lipsit de capacitatea de a lua o decizie personală. Este cel mai puternic exemplu că Dumnezeu așteaptă și primește cu bucurie pe oricine. Orice om, oricât de căzut ar fi, are șansa, chiar și în ultimul ceas, să ia o decizie și să-I acorde Mântuitorului posibilitatea să îl ierte și să-l salveze.

  De gândit astăzi:

  Ceea ce nu știm este când va fi ceasul al doisprezecelea; din acest motiv, trebuie să considerăm clipa de acum ca fiind al unsprezecelea ceas. Acum mai putem face alegeri pentru veșnicie.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...