Articolul precedentExperiența
  Articolul următorGestionarea binecuvântărilor

  Explorator la unsprezece ani

  Domnul este îndurător și milostiv, îndelung răbdător și bogat în bunătate. Psalmii 103:8

  La vârsta de unsprezece ani, poți deveni explorator. Este vârsta la care poți merge în tabără doar cu un instructor. Poți învăța lucruri interesante și tehnici de supraviețuire, iar cel mai important lucru este poate faptul că vei afla cum să te orientezi atunci când ești singur și îți lipsesc reperele obișnuite. Cei care sunt sau au fost exploratori știu câteva lucruri esențiale: un angajament este ceva foarte serios; în jurul nostru există foarte multe lucruri care sunt stabile și după care ne putem ghida oricând; a fi membru într-o echipă înseamnă să participi cu toate calitățile tale la binele acelei echipe. Legile exploratorului sunt mai multe și fiecare este foarte importantă. Una va fi pretextul nostru de astăzi: „Îi voi iubi pe oameni.”

  Deși sună frumos și este o propoziție scurtă, e totuși una dintre cele mai grele promisiuni pe care le-am putea face. E foarte probabil că, atunci când am depus și noi angajamentul de explorator, nu am fost foarte conștienți de greutatea acestui lucru. A-i iubi pe oameni înseamnă să le suporți atitudinile mai pozitive sau mai negative; înseamnă să le fii prieten chiar și atunci când ei se poartă neprietenos. A iubi oamenii este mai mult decât o declarație, este chiar o poruncă divină.

  Ce poate fi mai greu de atât? Cu toate acestea, e posibil să îi iubim, dar cu o condiție: să îi privim prin ochii lui Dumnezeu. A privi pe cineva prin ochii Lui înseamnă să faci efortul de a înțelege persoana respectivă mai mult decât a-i judeca declarațiile verbale; înseamnă să consideri acea persoană foarte valoroasă din moment ce Fiul lui Dumnezeu a murit pentru ea. A iubi înseamnă să renunți uneori la tine și să dai altuia prioritate, înseamnă să te rogi pentru o persoană și, când e cazul, chiar să o aperi.

  Parcă mai mult ne-ar face plăcere să fim noi cei iubiți, nu-i așa? Ei bine, un om care-i iubește sincer pe ceilalți nu va rămâne nerăsplătit. În cele din urmă, va fi observat și iubit la rândul său. E adevărat că acesta e un lucru de durată.

  De gândit astăzi:

  A iubi pe ceilalți devine ușor când ne iubim cu adevărat, fără egoism, pe noi înșine. Dacă ne vom înțelege și accepta pe noi, cu defectele și calitățile noastre, îi vom putea accepta și pe ceilalți cu defectele și calitățile lor. A iubi înseamnă efortul de a vrea să-i iubim. Din întâmplare nu vom iubi pe nimeni, cel mult îi vom simpatiza.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...