Articolul precedentO minune pentru Ryan
  Articolul următorSă ascultăm

  Spânzurătoare de 11 coți

  Cei izbăviți de Domnul se vor întoarce și vor merge spre Sion cu cântece de biruință. O bucurie veșnică le va încununa capul, veselia și bucuria îi vor apuca, iar durerea și gemetele vor fugi. Isaia 35:10

  Cunoaștem istoria Esterei încă de la grădiniță. S-a spus povestea, s-au făcut filme, totul pare știut. Între personajele principale se află Haman. Omul care ocupă o funcție înaltă la curte și care mereu tânjește după ceva și mai sus, și mai important. Haman are impresia că importanța cuiva decurge din umilirea celorlalți. Când îi vede pe ceilalți plecându-se înaintea lui, el simte că devine mai mare. El îi reprezintă pe acei oameni mici la caracter și capacități, dar care vor să devină mai importanți decât merită și sunt în stare să calce și pe cadavrele altora spre obiectivul lor. Haman îl ura pe Mardoheu, un evreu care nu i se închina, așa cum făceau toți ceilalți oameni lingușitori de pe la guvern. Pe de-o parte, îl invidia pentru demnitatea lui, dar simțea că îl și urăște, fiindcă nu era slugarnic. Ceva s-a întâmplat: descoperind în cronici o faptă de eroism și loialitate făcută de Mardoheu, împăratul Ahașveroș i-a poruncit lui Haman să-i organizeze acestuia o festivitate de mulțumire și apreciere. Atunci invidia lui a explodat. În inima omului crește această plantă foarte ciudată și extrem de otrăvitoare. Se numește invidie. Dacă ura este ceva destul de vizibil, pentru că se manifestă, invidia este ca un vierme ascuns, care roade la rădăcina copacului, iar la o furtună, acesta cade. Haman s-a dus acasă și a pregătit o spânzurătoare înaltă de unsprezece coți, cu planul de a-l spânzura acolo pe insuportabilul Mardoheu. Istoria aceasta se termină exact așa cum se termină orice poveste de invidie: moare chiar invidiosul.

  De gândit astăzi:

  Cu invidia nu este de joacă. Este unul dintre cele mai puternice sentimente. Este o boală cumplită. Dacă vrei să verifici în ce măsură simți invidie, analizează cum te simți atunci când o persoană dintre prieteni sau rivali primește un cadou sau când reușește să ia o notă mare la un examen; vezi cum te simți când cineva primește un premiu sau pur și simplu este apreciat. Dacă ceva te doare în interior, atunci să știi că e o sămânță de invidie acolo. Soluția este una singură: roagă-te, roagă-te și iar roagă-te! Dumnezeu vindecă orice.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...