11 jucători la o echipă de fotbal

  Eu îți șterg fărădelegile ca un nor și păcatele, ca o ceață: întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat. Isaia 44:22

  Fiecare disciplină sportivă are propriile reguli și componența specifică a echipelor. Fotbalul mai este supranumit și sportul-rege. Nu pentru inteligența jucătorilor sau pentru nivelul cultural al suporterilor, ci probabil pentru că este unul dintre cele mai răspândite și pentru că adună cel mai mare număr de spectatori. Echipa de fotbal este compusă din unsprezece jucători, inclusiv portarul. Ceea ce diferențiază fotbalul de alte sporturi este pasiunea pe care susținătorii o manifestă. Unii sunt doar microbiști (au microbul fotbalului în sânge), dar, din nefericire, unii devin „ultrași” (un fel de huligani erijați în suporteri sportivi). Multe meciuri de fotbal se încheie cu adevărate războaie după fluierul final. Unități de poliție sau de jandarmerie îi supraveghează și îi dispersează pe suporteri, iar uneori este nevoie de intervenție în forță, pentru a anihila încăierările din afara stadionului. Este o mare diferență între suporterii echipelor de fotbal și cei ai echipelor de volei sau handbal; altfel arată cei ce merg să urmărească un meci de tenis.

  Pentru a fi un suporter activ, care merge pe stadion, trebuie să ai un anumit grad de brutalitate și de patimă. Trebuie să fii dispus să te amesteci într-o mulțime care vorbește și se comportă violent.

  Pentru un creștin, este destul de greu, dacă nu chiar imposibil, să fie un astfel de suporter. Dacă ar merge în tribună și ar încerca să se comporte potrivit cu statutul lui, ar fi o ciudățenie sau poate că nu ar rezista și ar trebui să îmbrace comportamentul celor de lângă el. Există o cugetare interesantă, care se potrivește acestui subiect: „Dacă te bagi între tărâțe, te mănâncă porcii.” Există situații care, deși nu sunt păcătoase ori imorale, sunt totuși incompatibile cu statutul de creștin. A fi creștin presupune din start și anumite renunțări.

  De gândit astăzi:

  Este aproape imposibil să te tăvălești în noroi și totuși să-ți păstrezi hainele albe în orice vreme. Oricât de vigilent ar fi cineva și oricât de multă încredere ar avea în sine, nu trebuie uitat faptul că mai există o componentă determinantă în această ecuație: Satana. Nu știm cum se va comporta el în situații la limită pentru un creștin.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...