Articolul precedentCe aș putea face eu pentru Isus?
  Articolul următorFii înțelept!

  De trei ori 11

  Să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea. Ioan 16:33

  Ziua Veteranilor este celebrată an de an la 11 noiembrie, dată ce marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial și care fusese cunoscută anterior ca Zi a Armistițiului.

  La ora 11, în cea de-a unsprezecea zi a celei de-a unsprezecea luni a anului 1918, a intrat în vigoare armistițiul semnat câteva ore mai devreme de forțele aliate cu Germania, în pădurea de la Compiègne, în urma căruia se punea capăt războiului, Primului Război Mondial. Se credea atunci că acela este ultimul război prin care a trecut omenirea. Din nefericire, a urmat un altul și mai sângeros, apoi altele care, deși nu s-au desfășurat sub titulatura de „mondial”, au implicat și implică în continuare marile puteri ale lumii.

  Deși toate războaiele pornesc de la o scânteie nesemnificativă, dar cu puternice legături la orgoliile și pretențiile unor lideri, sfârșitul lor este mereu foarte scump plătit de către mulțimi de familii rămase orfane și sărace. Nevinovații luptă și apoi nevinovații plătesc. Este un joc al răului prin care Satana menține starea de teamă, de sărăcie și de răzbunare. Alegerile făcute de oameni Îl împiedică pe Dumnezeu să intervină oricum și, de foarte multe ori, El nu poate decât să ocrotească personal pe cei care Îi cer ajutorul. Până când marele război cosmic nu se va sfârși de tot, pe pământ vor fi războaie și vești de războaie în permanență. Războiul este efectul principal al păcatului. Acolo unde este păcat, este ceartă, răzvrătire, dușmănie și violență. Nimic nu-i place mai mult lui Satana decât războiul dintre oameni.

  În tot timpul cât a stat printre oameni, Mântuitorul a oferit ceva foarte rar – pacea. „Vă dau pacea Mea”, declara mereu. Pacea este unul dintre cele mai scumpe daruri pe care ni le putea face. Pacea este ținta finală a mântuirii. Prin jertfa Lui, Isus a făcut pace între noi (păcătoșii) și Tatăl nostru cel sfânt.

  De gândit astăzi:

  Pacea care vine de la Dumnezeu nu este doar la nivel politic sau administrativ, ci una care cuprinde întreaga ființă. Dacă simți că nu ai liniște sau că ceva te apasă îngrijorător, cere-I Lui pacea și El ți-o va da „nu cum o dă lumea”, temporar și parțial, ci pe deplin și fără să pretindă costuri înrobitoare. Prezența lui Isus este pacea în sine.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...