Articolul precedentÎntinde o mână – Implică-te!
  Articolul următorAi curaj sa ceri

  Asociația 11even

  Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Matei 28:20

  Asociația „11even” a luat naștere în primăvara anului 2012, din dorința unei echipe de a se implica în proiecte de educație, sport și dezvoltare personală, derulate în mai multe comunități din România.

  Pe parcursul celor șapte ani de activitate, Asociația „11even” a lansat o serie de programe cu impact național și chiar internațional. Începând cu anul 2014, s-a lansat programul „Creatori de viitor”, destinat liceenilor cu performanțe deosebite.

  Mai multe organizații de tineret au accesat programe de acest tip și multe proiecte, între care și „Orășelul copiilor”, promovat de noi, proiect care a fost susținut cu fonduri considerabile.

  Destul de îndrăzneață deviza-titlu a unuia dintre programe – „creatori de viitor”. Despre trecut știm că nu îl mai putem schimba, despre prezent știm că doar îl putem trăi, dar cât de adevărat poate fi gândul că noi putem influența în vreun fel viitorul? Ei bine, se pare că viitorul e singurul pe care noi, ființele create, îl putem influența. O vorbă foarte înțeleaptă spune așa: „Viața aceasta o avem pentru a o pregăti sau pentru a o pierde pe cealaltă (viața veșnică).” Adevărul este că ceea ce trăim noi acum, în cei maximum o sută de ani pe care îi atingem unii dintre noi, nu este decât un antrenament pentru ceva cu adevărat important. Noi nu facem altceva decât să învățăm și să ne formăm pentru a putea să trăim după principiile și în condițiile împărăției pe care Dumnezeu dorește să o instaureze pe un pământ nou. Nimeni nu ar putea fi fericit într-o lume veșnică dacă nu agreează și nu s-a obișnuit să trăiască în conformitate cu regulile și cu modul de viață de acolo. Cineva care este dependent de un drog, de un obicei sau de anumite comportamente ar fi extrem de nefericit să știe că trăiește o veșnicie fără să le mai aibă sau fără să le mai practice. Dumnezeu nu va duce în Împărăția Lui pe cineva care s-ar simți străin și stingher acolo.

  De gândit astăzi:

  Dacă visezi la o viață în casa lui Dumnezeu, acum este momentul cel mai bun să faci pregătirile și adaptarea. El vrea să fii fericit pe deplin. Astăzi tu chiar poți să fii creator de viitor, la propriu.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...