Articolul precedentDumnezeu este dragoste
  Articolul următorClopoțica

  Troia arde

  Hoțul nu vine decât să fure, să junghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viața, și s-o aibă din belșug. Ioan 10:10

  În a unsprezecea zi de iunie a anului 1184 î.Hr., celebra cetate Troia era incendiată de soldații care au pătruns în interior ascunși în burta unui cal imens din lemn, oferit sub formă de cadou conducătorului cetății. Cadoul fusese o capcană incredibilă. Soldații au stat ascunși în interior până când toată lumea a plecat să se odihnească și, în timp ce dormeau, cetatea a fost incendiată, apoi atacată de oștirea intrată prin porțile larg deschise de intruși. Nici nu a mai fost timp de analiză; cei mai mulți dintre locuitorii Troiei nici măcar nu au înțeles de unde vine prăpădul. O greșeală sau o șiretenie fantastică? Ce a dus la căderea Troiei? Și una, și alta. Oricine știe că a primi cadouri de la dușman nu este o idee prea bună, dimpotrivă. Totuși, conducătorul Troiei s-a crezut atât de important, încât a considerat că până și dușmanii îi recunosc măreția și îi oferă cadouri. Tactica a funcționat mereu: îmbată-l cu laude pe cel pe care vrei să-l dărâmi și apoi va putea fi atacat și doborât. El va lăsa garda jos, devenind vulnerabil.

  Poate mai ții minte acel moment când Iosua a primit o delegație de străini, care spuneau că vin de departe și care au adus ca dovadă mâncarea lor veche. Au cerut să facă un legământ de protecție și pace. În zilele următoare, israeliții au constatat că străinii nu erau nici de departe, și nici oameni chiar de treabă, ci erau vecinii lor gabaoniți, ce ar fi trebuit nimiciți pentru cucerirea Canaanului. Dar conducătorul Iosua nu a mai considerat necesar să se consulte cu Dumnezeu înainte de a face o înțelegere așa de importantă. Cu toate regretele, decizia greșită a trebuit respectată pentru totdeauna și plătită cu prețul unor vieți.

  Dușmanul vine de multe ori dându-se drept străin binevoitor și amabil de departe, apoi ne propune diverse înțelegeri secrete sau aparent nevinovate. Constatăm adesea că ne-am înșelat.

  De gândit astăzi:

  Oricât de atractiv și de nevinovat ar fi ceva, dacă simți că nu vrei să te consulți cu Dumnezeu despre acel lucru, înseamnă că nu e chiar în regulă, este ceva periculos și rău. Mai bine ferește-te de un dialog cu Satana pe orice temă; el nu propune decât lucruri care îl avantajează pe el și care distrug tot ce iubește Dumnezeu, iar tu ești iubit de Dumnezeu.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...