Unsprezece mașini dintr-o lovitură

Dumnezeul oricărui har…, după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți. 1 Petru 5:10

Pe șoseaua Giurgiului din capitală a avut loc un accident ciudat. Un tir se apropie de o coloană de mașini oprite la stop și, fără nicio intenție de frânare, lovește unsprezece mașini oprite în fața lui. Cauza stabilită de anchetatori este șocantă: șoferul tirului era epileptic și tocmai avusese o criză. Din fericire, nu au fost victime mortale, dar pagubele și suferința celor loviți în accident au fost însemnate. O boală ascunsă, care nu se manifestă în permanență, poate declanșa distrugeri considerabile. În mod normal, conducătorul auto trebuia să renunțe din proprie inițiativă să conducă pe drumuri publice, dar, din mai multe motive, acesta nu a făcut gestul de responsabilitate necesar. Ar fi trebuit să își schimbe meseria și era posibil chiar să devină șomer. După incident, a regretat că nu a avut puterea să își recunoască situația, dar era recunoscător că nu ucisese pe nimeni. Poate părea cinic, dar este și de înțeles într-o oarecare măsură.

Ne temem să ne asumăm consecințele unor realități din viața noastră. Insistăm să ne prefacem că totul este bine decât să ne pierdem statutul sau puținele avantaje pe care le avem.

Pe vremea lui Ghedeon, israeliții se pregăteau de lupta pentru eliberare, iar Domnul i-a transmis lui Ghedeon că trebuie să-și selecteze oamenii; erau prea mulți și unii erau nepregătiți. Li se părea rușinos să-și recunoască frica sau neputința și nesiguranța, așa că se dădeau drept gata de luptă, deși nu erau.

Oamenii nu acceptă că pot avea o problemă sau că pot fi un pericol pentru ceilalți și, din acest motiv, produc uneori accidente foarte grave. Este o chestiune de responsabilitate și de umilință.

De gândit astăzi:

Fiecare dintre noi știe când nu e suficient de pregătit pentru un rol și simte atunci când își asumă diferite responsabilități. Cel mai cinstit ar fi să ne recunoaștem neputința înainte de a cauza un rău mai mare și poate chiar ireparabil.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor