Articolul precedentCuvinte în gura mea
  Articolul următorCea mai mare frică

  Unsprezece mașini dintr-o lovitură

  Dumnezeul oricărui har…, după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți. 1 Petru 5:10

  Pe șoseaua Giurgiului din capitală a avut loc un accident ciudat. Un tir se apropie de o coloană de mașini oprite la stop și, fără nicio intenție de frânare, lovește unsprezece mașini oprite în fața lui. Cauza stabilită de anchetatori este șocantă: șoferul tirului era epileptic și tocmai avusese o criză. Din fericire, nu au fost victime mortale, dar pagubele și suferința celor loviți în accident au fost însemnate. O boală ascunsă, care nu se manifestă în permanență, poate declanșa distrugeri considerabile. În mod normal, conducătorul auto trebuia să renunțe din proprie inițiativă să conducă pe drumuri publice, dar, din mai multe motive, acesta nu a făcut gestul de responsabilitate necesar. Ar fi trebuit să își schimbe meseria și era posibil chiar să devină șomer. După incident, a regretat că nu a avut puterea să își recunoască situația, dar era recunoscător că nu ucisese pe nimeni. Poate părea cinic, dar este și de înțeles într-o oarecare măsură.

  Ne temem să ne asumăm consecințele unor realități din viața noastră. Insistăm să ne prefacem că totul este bine decât să ne pierdem statutul sau puținele avantaje pe care le avem.

  Pe vremea lui Ghedeon, israeliții se pregăteau de lupta pentru eliberare, iar Domnul i-a transmis lui Ghedeon că trebuie să-și selecteze oamenii; erau prea mulți și unii erau nepregătiți. Li se părea rușinos să-și recunoască frica sau neputința și nesiguranța, așa că se dădeau drept gata de luptă, deși nu erau.

  Oamenii nu acceptă că pot avea o problemă sau că pot fi un pericol pentru ceilalți și, din acest motiv, produc uneori accidente foarte grave. Este o chestiune de responsabilitate și de umilință.

  De gândit astăzi:

  Fiecare dintre noi știe când nu e suficient de pregătit pentru un rol și simte atunci când își asumă diferite responsabilități. Cel mai cinstit ar fi să ne recunoaștem neputința înainte de a cauza un rău mai mare și poate chiar ireparabil.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...