Articolul precedentBine instruită
  Articolul următorCea mai bună apărare este…EL!

  Doar 11 linii de cod

  Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele, Dumnezeul meu mă va asculta. Mica 7:7

  Totul a început cu Azer Koculu, care a scris o bucată de cod numită Kik, o extensie a popularului limbaj de programare Node.js. Programatorul Koculu a urcat Kik pe platforma NPM, un fel de App Store pentru programatorii care lucrează cu Node.js, și l-a oferit gratis.

  Kik, rețeaua de socializare, s-a sesizat și i-a trimis lui Koculu un mail în care era rugat să schimbe numele modulului. Acesta nu a vrut. „Când am început să scriu Kik, nu știam că există o companie cu același nume. Nu voiam să las o companie să mă forțeze să schimb numele”, a declarat el.

  Issac Schluetter, CEO-ul NPM, i-a scos dreptul de autor asupra modulului, potrivit lui Koculu. Supărat, acesta a anunțat că-și scoate toate modulele de pe NPM. Toate bune și frumoase, numai că Koculu crease și un modul numit „npm left-pad”, adică 11 linii de cod. Nimic complicat, însă progrămelul a fost descărcat de peste 575 000 de ori și folosit de mii de programatori pe post de scurtătură. Software-urile Babel sau React folosesc acest „npm left-pad”, care, la rândul lor, sunt folosite de companii mari precum Facebook, Netflix, Spotify, pentru a spori eficiența. Totul ducea la un blocaj în cea mai solicitată zonă a internetului. Într-un final, Kik și npm left-pad au revenit on-line și industria de soft­ware a mers mai departe, dar după negocieri și concesii importante.

  Așa se întâmplă când cineva are permisiunea de a-și depozita un mic bagaj la noi în viață. În înțelepciunea lui Solomon, găsim două avertismente esențiale: „Păzește-ți inima mai mult decât orice”, adică ai grijă cine și ce depozitează acolo, iar al doilea: „Vulpile mici strică viile în floare.” Și Satana este uneori un fel de programator care ne vinde pe gratis câteva „scurtături”, apoi vine să le ia, dar dărâmă tot ce am construit noi pe lângă acele scurtături spirituale. Din păcate, cu el nu se poate ajunge la o înțelegere decât în favoarea lui.

  De gândit astăzi:

  Satana nu vrea să aibă în viața noastră decât un singur procent, iar apoi el va tot instala și alte aplicații conectate la ceea ce deja i-am aprobat. Construind pe o singură eroare oferită de el drept cadou, putem deveni victime atunci când dușmanul va vedea că noi vrem să Îl alegem pe Dumnezeu, și nu pe el. Roagă-te acum pentru protecție și înțelepciune!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....