Numai 11 locuitori

  Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul! Matei 5:5

  Când nu pescuiește calamari sau nu-și face de lucru în grădină, regele din Tavolara își privește mândru insula cu cei 11 locuitori temporari și cele 100 de capre de munte. Tavolara se află la sud de faimoasa Costa Smeralda a Sardiniei. E o insulă singuratică, mai degrabă un munte care răsare din mare. Nu există șosele sau hoteluri, iar singura zonă locuibilă e o limbă de nisip alb, ce poate fi măsurată fără efort cu pasul. Regele Antonio Bertoleoni, cunoscut ca Tonino, un pescar de 83 de ani, deține și singurul restaurant de pe insulă. Tavolara este cel mai mic regat locuit din lume. În ultimii 22 de ani, Tonino și-a condus regatul de 5 km pătrați în pantaloni scurți și sandale. „Sunt, probabil, cel mai fără pretenții rege din lume”, declară Tonino. „Singurul privilegiu de care mă bucur e faptul că am mesele gratuite.”

  În firea omului este și dorința de a fi stăpân undeva, pe ceva. Unii oameni își doresc să fie stăpânii altora; o altă parte își doresc să fie stăpâni pe multe locuri și proprietăți. Pentru o altă parte există dorința de a fi rege în familie.

  Unele astfel de dorințe se îndeplinesc, iar altele rămân ca iluzie ori simplu vis imposibil.

  Biblia vorbește despre un regat și mai mic decât Tavolara. E vorba despre o cetate ce poate fi stăpânită cu greu, și aceea este inima noastră. Cine se poate stăpâni pe sine este capabil să domnească și peste cetăți întregi; iar cine își poate înfrâna limba este ca un adevărat rege. Din câte se pare, omului îi este mai ușor să stăpânească peste alții decât să fie propriul lui stăpân și să mai fie și ascultat. Ceea ce este foarte sigur e faptul că un om care nu găsește cheia stăpânirii de sine nu va găsi nici drumul spre adevăratul regat al lui Dumnezeu, nu pentru că Dumnezeu ar pune bariere, ci pentru că omul nestăpânit nu are niciun fel de orientare spirituală, se vede numai pe sine și nimic altceva.

  De gândit astăzi:

  În orice ținută ai vrea, fă zilnic exercițiul de a-ți porunci diverse lucruri și străduiește-te să le faci. Dacă te simți dominat de slăbiciuni, de obiceiuri și de gânduri răzvrătite, cere ajutor Regelui atotputernic. El te va ajuta să cucerești regatul inimii, al limbii și al ochilor tăi. Când vei fi biruitor, vei observa că lumea întreagă este a ta.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....