Articolul precedentCeața
  Articolul următorAvânt spre infinit

  Unsprezece căutători de aur arestați

  Să știți că Domnul Și-a ales un om pe care-l iubește. Psalmii 4:3

  Curtea de Apel Alba-Iulia a dispus, în urmă cu ceva timp, măsura arestului la domiciliu față de unsprezece inculpați arestați într-un dosar privind executarea de activități miniere fără drept în Roșia Montană, unde aceștia au exploatat fără autorizație zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare.

  Aurul i-a fascinat întotdeauna pe oameni, mai ales pe cei săraci. Cei unsprezece au declarat că lipsurile au fost cele care i-au determinat să caute. În plus, ei au spus că nu au realizat că ceea ce fac este ilegal, din moment ce nimeni nu mai lucra în minele părăsite, iar căutarea în haldele exploatate deja li s-a părut cu totul nevinovată; era ca și cum ar fi căutat prin gunoiul aruncat de societatea comercială. Anchetatorii au fost însă de altă părere. Cei în cauză au înțeles din proprie experiență că nu este o idee bună să cauți prin gunoaiele celorlalți, nici măcar atunci când acestea strălucesc. Unii țin atât de mult la gunoiul lor, încât îți pot crea probleme. Dar sărăcia nu mai ține cont de reguli. În apropiere de zidurile Israelului era cândva o mare tabără militară. Sirienii asediaseră cetatea și așteptau ca locuitorii din Samaria să moară de foame ori să se predea. Numai că, la intervenția lui Dumnezeu, într-o noapte, au fost atât de speriați, încât au fugit măcelărindu-se între ei. Tabăra era părăsită și cu totul dezorganizată, dar era plină de provizii. Doi leproși săraci care locuiau în afara cetății, la poartă, au îndrăznit, mânați de foame și disperare, să meargă în tabăra respectivă. Spre uimirea lor, au găsit mâncare și haine la discreție. Din fericire, spre deosebire de săracii de la Roșia Montană, cei doi nu s-au trezit cu dosar penal, ci au dat și dovadă de altruism; nu s-au bucurat doar ei de binecuvântarea găsită, ci au dat de știre în cetate. Cetatea care i-a alungat pentru că erau leproși și săraci acum este salvată chiar de ei, care aduc vestea marii descoperiri. Pentru cetatea înfometată, ceea ce au găsit cei doi valora mult mai mult decât aurul, era chiar viața lor.

  De gândit astăzi:

  Altruismul este unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le are omul. Nu are atât de mare importanță cum se comportă ceilalți, și nu nedreptățile și impolitețea îi conduc pe altruiști în acțiunile lor, ci inima care este atinsă de Dumnezeu face ca gesturile să fie de dăruire neegoistă și dezinteresată.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...