A unsprezecea poartă – de Iacint

  Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5:16

  Există multe feluri de pietre prețioase menționate în Biblie. Pieptarul marelui-preot era placat cu douăsprezece pietre prețioase, care simbolizau semințiile lui Israel. La templu erau multe lucruri făcute din pietre prețioase și exista un comerț foarte dezvoltat cu acestea. Când este prezentat Noul Ierusalim, fiecare poartă este descrisă ca fiind dintr-un material special, o piatră prețioasă. A unsprezecea poartă era din iacint. Iacintul este un fel de topaz de nuanță gălbuie cu inserții de roz spre roșu. Important era unghiul din care priveai poarta respectivă; lumina punea în evidență nuanțele altfel neobservate ale pietrei prețioase. Interesant este că lumina din cetate nu venea de la un soare sau alt astru ceresc, ci chiar de la Dumnezeu. El va fi Soarele Noului Ierusalim. Când lumina Lui atinge pe cineva sau ceva, acea persoană sau acel lucru va fi pus în valoare pe deplin. Când prezența lui Dumnezeu se manifestă în apropierea cuiva, omul acela va transmite în jurul lui nuanțe și culori atât de plăcute, încât cei din jur vor fi atrași. Niciunul dintre cei ce Îl au pe Dumnezeu ca lumină în viața lor nu va fi o persoană ursuză, răutăcioasă și întunecată. Unde Duhul Lui coboară, se face și pace, și bunătate, și amabilitate. Există mulți oameni care pretind a fi sfinți, dar care nu emană niciun fel de seninătate sau bunătate; sunt mereu încruntați și afișează o atitudine acră de judecători. Cei care se apropie de astfel de oameni se simt timorați, respinși, temători. În apropierea lui Isus, oamenii se simțeau bine, atât cei în vârstă, cât și copiii, și cei neprihăniți, și cei păcătoși. El nu judeca și nu respingea pe nimeni. Când El Se apropia de cineva, făcea ca acea persoană să devină specială, era pusă în valoare. Asemenea celei de-a unsprezecea porți, piatra prețioasă din noi va scoate la vedere toate calitățile și toate darurile ascunse de Creator în viața noastră dacă vom permite ca lumina cerească să cadă spre inima noastră. Contemplând chipul și jertfa Mântuitorului, vom fi umpluți de acea lumină.

  De gândit astăzi:

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...