Articolul precedentRestaurare
  Articolul următorMai mult decât o paradă

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei, pentru că ești prețuit și te iubesc, dau oameni pentru tine și popoare pentru viața ta. Isaia 43:4

  Oare cum este să fii cel mai mic din familie, și nu orice familie, ci una cu doisprezece copii. Așa era un băiat la nașterea căruia mama a murit nu înainte de a-i rosti un nume – „fiul durerii mele”. Acest nume trebuia să amintească mereu celor din familie, străinilor, dar și lui că cineva a suferit pentru venirea lui la viață. Din fericire, acest nume a suferit o ușoară reconfigurare și a fost schimbat de tatăl său, devenind astfel un nume ca un monument „fiul dreptei” – Beniamin. Când cineva avea să-i rostească numele, aducea aminte și de caracterul mamei lui, dar într-o notă mult mai optimistă și mai demnă. Am putea spune că Iacov, tatăl lui, a fost foarte inspirat.

  Din cauza unor împrejurări care nu țin de noi, ajungem să primim un stigmat sau o pecete de care nu putem scăpa toată viața. Există copii și adulți care se rușinează cu numele sau cu prenumele lor; sunt oameni care se numesc altfel decât au intenționat părinții din cauza unui funcționar neatent. Ni s-a întâmplat tuturor să pierdem timp sau chiar bani pentru că o persoană nu a scris corect numele nostru pe un document oficial sau pe un act de identificare. Numele noastre semnifică foarte mult. Când rostim numele cuiva, involuntar, asociem acel nume cu un caracter, cu niște amintiri sau presupuneri. Ne vin în minte vorbe spuse de acea persoană, ne încruntăm sau zâmbim; avem chiar o anumită stare, în funcție de relația pe care am avut-o sau o avem cu persoana din spatele unui nume. Interesant este felul în care Se raportează Tatăl nostru ceresc la noi. Pentru El, noi nu suntem un simplu cod numeric, ci reprezentăm foarte mult. Fiecare nume este egal cu Numele Mântuitorului, care Și-a dat viața pentru salvarea noastră. Fiul lui Dumnezeu ne-a săpat pe palmele Sale, ne cunoaște pe nume. El nu face nicio confuzie; niciodată nu ne strigă cu alt nume decât acela pe care îl poartă în palmele Lui.

  De gândit astăzi:

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...