Articolul precedentRăbdarea este o roadă
  Articolul următorUn păcătos iertat

  Al doisprezecelea ucenic

  De aceea, preaiubiții mei frați, fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică. 1 Corinteni 15:58

  Echipa ucenicilor a rămas incompletă: Iuda Iscarioteanul, crezând că trădarea lui nu mai poate fi iertată, s-a spânzurat în noaptea judecății lui Isus. Locul lui a rămas gol până după înălțarea Mântuitorului la cer sub privirile urmașilor Lui. Cu un sentiment de responsabilitate, cei unsprezece ucenici rămași au decis că vor alege un înlocuitor. Decizia lor era să se lase conduși de Duhul Sfânt, și nu de impresiile sau preferințele lor. Așa se face că un anonim, până atunci, a fost ales prin sorți ca al doisprezecelea ucenic. Numele lui este Matia. Cuvântul spune că Matia era unul dintre cei care au făcut parte neoficial din echipă, era ceea ce am putea numi în termeni sportivi o rezervă. El văzuse minunile Mântuitorului, auzise cuvintele Lui, știa tot ce știau și ceilalți ucenici. Din lucrarea lui de mai târziu putem deduce că era un om discret și nu agrea să facă prea mult spectacol în jurul lui. Dacă avem încredere în alegerea făcută de Duhul lui Dumnezeu, ne putem aștepta ca lucrarea lui să fi fost una foarte intensă și eficientă, iar atunci când ne vom întâlni cu el, probabil că va avea multe de povestit.

  Oare cum este să afli că, după ce nu mai sperai să ai vreo șansă, te trezești așa, din senin, că devii din voluntar o persoană titulară? Cum e să fii tot timpul doar copil de mingi și, la un moment dat, antrenorul să îți propună să faci parte din echipă? Trebuie să fie un sentiment foarte special.

  Matia este un foarte puternic simbol pentru oricine se simte rămas pe dinafară sau venit prea târziu. El nu a urmat pe Învățătorul sau pe ucenici pentru a ocupa un loc, erau deja ocupate, dar el era atras de tot ce făcea și spunea Maestrul. Se simțea deja onorat și binecuvântat că poate fi pe banca de rezerve. La momentul potrivit, a fost chemat să fie parte a echipei.

  De gândit astăzi:

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....