Douăsprezece luni ale anului

De aceea…, după îndurarea pe care am căpătat-o, noi nu cădem de oboseală. 2 Corinteni 4:1

Deși pentru Dumnezeu timpul nu are prea multă importanță, deoarece El este atemporal, a lăsat totuși oamenilor înțelepciunea să descopere cum să măsoare timpul. Încă de la creație a așezat pe bolta cerului niște instrumente de măsurare a timpului. Pe lângă rolul de luminători, astrele au și rol de ceasornic. În funcție de mișcarea planetei și de poziția ei în sistemul solar, omul poate calcula cu mare exactitate vremurile. Anii nu reprezintă prea mult pentru Dumnezeu, sunt ca o zi, dar pentru viața omului înseamnă foarte mult. Încă din timpuri îndepărtate oamenii au împărțit anul în luni și au dat nume fiecărei perioade. Nu știm dacă omul s-a inspirat din numărul lunilor ca să creeze alte cicluri și serii importante, dar ne bucurăm că există multe corespondențe.

În perioada domniei lui Solomon, exista un calendar lunar administrativ foarte exact. Pentru fiecare lună era desemnat un dregător care primea responsabilitățile de la curte. Atunci când le venea rândul, implicarea trebuia să fie totală, „nu lăsau să fie vreo lipsă” (1 Împ. 4:27). Și la serviciul din templu se practica un grafic lunar pentru personalul de serviciu dintre preoți și leviți.

Împărțirea timpului în funcție de lună este folosită de Dumnezeu, și începutul fiecărei luni era un prilej de sărbătoare. În făgăduințele despre refacerea Împărăției lui Dumnezeu, se vorbește despre bucuria sărbătorilor de „lună nouă” petrecute cu întreaga familie din cer și de pe pământ. Pentru Dumnezeu sunt foarte importante sărbătorile; sunt prilejuri de bucurie și reuniune. Încă de la începutul istoriei oamenilor Și-a dorit să petreacă timp frumos și plăcut cu noi, deci nu este o figură de stil când se referă la ocaziile festive la începutul fiecărei luni.

Nu știm dacă douăsprezece luni va mai însemna ceva, dar știm că El va găsi multe ocazii de celebrare a mântuirii noastre.

De gândit astăzi:

O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor