Articolul precedentIertarea
  Articolul următorIertare

  Douăsprezece luni ale anului

  De aceea…, după îndurarea pe care am căpătat-o, noi nu cădem de oboseală. 2 Corinteni 4:1

  Deși pentru Dumnezeu timpul nu are prea multă importanță, deoarece El este atemporal, a lăsat totuși oamenilor înțelepciunea să descopere cum să măsoare timpul. Încă de la creație a așezat pe bolta cerului niște instrumente de măsurare a timpului. Pe lângă rolul de luminători, astrele au și rol de ceasornic. În funcție de mișcarea planetei și de poziția ei în sistemul solar, omul poate calcula cu mare exactitate vremurile. Anii nu reprezintă prea mult pentru Dumnezeu, sunt ca o zi, dar pentru viața omului înseamnă foarte mult. Încă din timpuri îndepărtate oamenii au împărțit anul în luni și au dat nume fiecărei perioade. Nu știm dacă omul s-a inspirat din numărul lunilor ca să creeze alte cicluri și serii importante, dar ne bucurăm că există multe corespondențe.

  În perioada domniei lui Solomon, exista un calendar lunar administrativ foarte exact. Pentru fiecare lună era desemnat un dregător care primea responsabilitățile de la curte. Atunci când le venea rândul, implicarea trebuia să fie totală, „nu lăsau să fie vreo lipsă” (1 Împ. 4:27). Și la serviciul din templu se practica un grafic lunar pentru personalul de serviciu dintre preoți și leviți.

  Împărțirea timpului în funcție de lună este folosită de Dumnezeu, și începutul fiecărei luni era un prilej de sărbătoare. În făgăduințele despre refacerea Împărăției lui Dumnezeu, se vorbește despre bucuria sărbătorilor de „lună nouă” petrecute cu întreaga familie din cer și de pe pământ. Pentru Dumnezeu sunt foarte importante sărbătorile; sunt prilejuri de bucurie și reuniune. Încă de la începutul istoriei oamenilor Și-a dorit să petreacă timp frumos și plăcut cu noi, deci nu este o figură de stil când se referă la ocaziile festive la începutul fiecărei luni.

  Nu știm dacă douăsprezece luni va mai însemna ceva, dar știm că El va găsi multe ocazii de celebrare a mântuirii noastre.

  De gândit astăzi:

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....