Articolul precedentOchii inimii tale
  Articolul următorAjutorul tău contează

  Femeia bolnavă de 12 ani

  Isus a întins mâna, S-a atins de el și a zis: „Da, vreau, fii curățit!” Îndată a fost curățită lepra lui. Matei 8:3

  Când avem o suferință, sperăm că va trece de la sine. Apoi, dacă vedem că boala nu se vindecă, începem să investigăm, ne interesăm pe la prieteni, mergem la un cabinet medical, facem analize mai simple, apoi mai complexe și, la fiecare etapă, sperăm că vom găsi leacul. Ne speriem dacă observăm că medicii pun diagnostic diferit, ca și cum nu ar cunoaște boala, și începem să avem îndoieli, chiar teamă. Femeia care a venit pe ascuns la Mântuitorul cu gândul să se atingă de haina Lui a trecut prin acest calvar al speranțelor și al deznădejdii timp de doisprezece ani. A fost pe la toți doctorii cunoscuți, pe la tot felul de vindecători, a cheltuit toți banii ei și încă nu se vindecase. Îți poți imagina că timp de doisprezece ani suferi de o boală necunoscută și medicii nu îți dau vreo speranță sau un tratament care să te ajute? În fiecare zi, cu fiecare vizită la un nou medic, disperarea ei creștea. A apărut zvonul că Cineva poate vindeca orice boală. E firesc să ai dubii, să te gândești că e imposibil și că vei fi iar dezamăgit dacă începi să ai iar speranțe. Totuși, disperarea și dorința de vindecare au mânat-o spre locul unde avea să Îl vadă. Probabil știi deja că a fost vindecată chiar în clipa când s-a atins de El.

  Să revenim la această perioadă lungă de timp, cam cât durează să parcurgi școala de la clasa întâi până la terminarea liceului, în care să fii mereu bolnav și să nu știi nici măcar ce boală ai. Nu-i așa că pierderea credinței este foarte posibilă? Cum să mai crezi că, după atâția ani în care te-ai luptat cu o slăbiciune din viața ta, ar mai putea exista vreo șansă? Noi, de regulă, abandonăm după primele încercări și după primul an. Ea este o lecție despre speranță, despre luptă continuă și despre căutarea lui Dumnezeu. În sinea ei, simțea că dacă L-ar întâlni pe Dumnezeu, i-ar fi binevoitor și ar salva-o. Adevărul este că nu s-a înșelat deloc.

  De gândit astăzi:

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....