Articolul precedentIată-mă, Doamne!
  Articolul următorTu de ce asculți?

  Doisprezece ani – de la copil la prinț

  Vă veți întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie. Ioan 16:20

  Când pleci pentru prima dată de acasă, simți după doar câteva ore că ți-e dor și ai vrea să te întorci cât mai repede. Dar, atunci când știi că va trece mult timp până vei reveni, este și mai greu, nici nu mai vrei să pleci. Moise era un copil de doisprezece ani dintr-o familie în care mai erau un frate și o soră mai mari. Încă de când a început să înțeleagă lucruri mai serioase, a aflat că era adoptat de fiica regelui țării, a faraonului. Nu știa ce înseamnă să fii nepotul faraonului și nu își dorea să plece de lângă părinții lui, să își lase fratele și sora. A venit însă ziua aceea când un alai regal s-a oprit în fața casei lor și a priceput că trebuie să plece. Nu știa dacă se va mai întoarce vreodată acasă; nu știa dacă vreodată își va mai strânge în brațe mama sau tatăl, ori dacă îi va mai vedea pe sora și fratele lui. Era o despărțire pentru totdeauna. Cei care doreau să-i mai alunge tristețea îi vorbeau despre cât de mult înseamnă să fii nepotul regelui și câți slujitori va avea sau ce locuință imensă va primi. Pentru el, toate promisiunile nu însemnau nimic; privea în urma carului și vedea cum se tot îndepărtează de ai lui, și casa lor devenea din ce în ce mai mică.

  Oricine altcineva ar fi fost foarte încântat de perspectivă, însă lui i se părea o adevărată pedeapsă. Nu a uitat niciodată de unde a plecat și cine erau cei din familia lui. O schimbare completă se petrecuse în viața lui: la doisprezece ani, a devenit prinț, dar tot atunci și-a pierdut și familia. Ar fi schimbat oricând lucrurile. Viața însă aduce surprize greu de înțeles, mai ales în copilărie sau tinerețe. Nu putea atunci să înțeleagă un plan atât de important pe care îl avea Dumnezeu pregătit pentru el și pentru poporul Israel. La acel moment, era o dramă care părea că va dura toată viața lui.

  De gândit astăzi:

  Uneori, ne trezim cu schimbări inexplicabile în viața noastră. Planurile pe care ni le facem se desființează, apar alte direcții. Pare că tot ce ne-am propus s-a anulat și nu mai înțelegem nimic. În plus, nu vine nimeni să ne explice de ce. De ce am avut un accident, de ce nu am reușit la un examen, de ce s-a stricat o relație de prietenie etc.? O sumedenie de întrebări năpădesc ființa noastră și tot așteptăm răspunsuri. Moise a primit răspunsuri abia după 68 de ani de la plecarea lui de acasă.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...