Articolul precedentDouăzeci și trei
  Articolul următorGardurile de protecție

  Echinocțiul: 12 ore zi, 12 ore noapte

  Deșteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morți, și Hristos te va lumina. Efeseni 5:14

  Dumnezeu a zis: «Să fie lumină!»… Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte.” Nu știm dacă prima zi a fost egală cu noaptea, știm însă că există în an două date când ziua este egală cu noaptea – așa-numitul echinocțiu. Pentru omul modern, acest lucru aproape că nu mai contează decât ca o informație pentru pasionații de astronomie. Pentru omul care nu avea curent electric și nici nu inventase vreo sursă de lumină artificială, era foarte important câte ore dintr-o zi avea lumină pentru lucrul lui. Ziua cu mai multă lumină era importantă pentru stăpâni, iar perioada când era noaptea mai lungă era foarte așteptată de sclavi. În zilele de echinocțiu, puteau fi mulțumiți deopotrivă.

  Dintotdeauna întunericul a fost preferat de hoți, de făcători de rele, de Satana etc. Iar ziua a fost dorită de alții (cei cinstiți, care lucrează drept, copiii lui Dumnezeu, iubitorii de adevăr).

  Mântuitorul folosea cu hărnicie ziua – „Cât este ziuă, trebuie să fac lucrările Tatălui Meu.” Când Biblia vorbește despre lumină, se referă la Dumnezeu și la adevăr; dar când vorbește despre întuneric, se referă la Satana și la minciunile lui, la neadevăr. În viziunea lui Dumnezeu, nu există un amestec de lumină cu întuneric; cele două nu au nimic de-a face una cu alta. Cineva ori iubește adevărul, ori iubește minciuna. Din moment ce un om preferă sau trăiește în minciună, el nu are cum să mai fie un om al luminii. Dacă ar fi să aplicăm definiția echinocțiului la scară universală, am putea spune că niciodată nu a fost adevărul atât de mult ca acum, dar și minciuna atât de cuprinzătoare. Dacă cineva iubește adevărul, poate alege lumina; dacă iubește minciuna, are toate posibilitățile să rămână în întuneric. Este vorba doar despre alegere.

  De gândit astăzi:

  Istoria lumii noastre a început cu porunca lui Dumnezeu: „Să fie lumină!” și se va încheia în mod simbolic tot cu lumina, care nu se va stinge niciodată, pentru că Însuși Domnul va fi Soarele Noului Ierusalim. Mântuitorul nostru Se autodeclară astfel: „Eu sunt Lumina lumii!” Lângă El, nimeni nu se va rătăci vreodată.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...