Articolul precedentO voce slabă și liniștită
  Articolul următorFrumoasa dragoste

  Douăsprezece feluri de rod

  Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape, care-și întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură, când vine, și frunzișul lui rămâne verde; în anul secetei, nu se teme și nu încetează să aducă rod. Ieremia 17:7,8

  Știința din fiecare domeniu descoperă mereu și mereu lucruri greu de explicat și fie le pune în așteptare, fie le traduce într-o cheie forțată, doar din dorința de a nu se da bătută sau de a recunoaște că are limite. Pentru oameni, aceasta este realitatea: există limite ale cunoașterii și ale înțelegerii lucrurilor sau fenomenelor. Nu știm decât foarte puțin despre funcționarea creierului, despre funcțiile ochiului și alte atâtea taine inexplicabile încă. Omul de știință cinstit are și modestie, dar aroganții insistă în susțineri aberante.

  În dialogul Lui cu Iov, Dumnezeu îl întreabă retoric pe acesta dacă poate să-I explice lucrurile banale ce se petrec în natură, iar Iov, care era un om cultivat și înțelept, admite că nu se pricepe decât ca un copil. Multe lucruri pe care acum le considerăm imposibile se vor petrece în viitorul celor mântuiți. Apostolul Pavel descrie aceasta în termenii cunoscuți „lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit”. Lucruri incredibile vor fi ceva obișnuit: mielul va paște iarbă împreună cu leul, copiii se vor juca lângă cele mai fioroase animale, vor fi pomi care vor face douăsprezece feluri de rod și așa mai departe. Dumnezeu nu agreează plictiseala și monotonia. Dovadă suntem noi, care, deși părem la fel, suntem un unicat fiecare în parte; tot ce ne înconjoară are particularitățile sale. Adam abia a început să cunoască Grădina Edenului, dar, din păcate, a și pierdut-o foarte curând. Îți poți imagina cât de multe știe el în comparație cu noi? Cu toate acestea, și el abia dacă a început să înțeleagă. Cei mântuiți vor avea bucuria de a învăța chiar de la Creatorul Însuși. El va răspunde tuturor curiozităților și întrebărilor cum răspunde un părinte copilului său, fără să se plictisească.

  De gândit astăzi:

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...