Articolul precedentDoar două cuvinte
  Articolul următorO iubire singulară

  Douăsprezece perechi de boi

  „Lucrul acesta nu se face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu”, zice Domnul oștirilor. Zaharia 4:6

  În imaginația noastră, eroii din Sfânta Scriptură erau niște superoameni, care nu făceau altceva decât să stea și să predice ori să scrie profeții. În realitate, fiecare dintre ei a fost un om obișnuit, de cele mai multe ori o persoană modestă, cu familie și cu responsabilități banale, firești. Unii au fost agricultori sau păstori; alții au fost preoți sau dregători. Fiecare scriitor inspirat de Dumnezeu a avut o ocupație obișnuită. Când Dumnezeu chema pe cineva pentru o misiune specială, îl chema de la îndeletnicirile lui de zi cu zi și apoi acesta se întorcea la ocupația sa de bază. Foarte puțini dintre proroci s-au ocupat numai cu vestirea mesajelor divine sau cu învățarea poporului. Un caz interesant este cel al lui Elisei, fiul lui Șafat. Se pare că era dintr-o familie înstărită și se ocupa cu agricultura. Dumnezeu avea un plan cu el; voia să îl pregătească drept urmaș al prorocului Ilie. În momentul când i-a adresat chemarea, Elisei era pe câmp, la arat. Pe acea vreme, nu existau alte mijloace decât animalele, mai precis boii. Erau mai multe perechi de boi care trăgeau plugurile, iar Elisei era cu ultima, a douăsprezecea.

  Te-ai aștepta ca el, proprietarul, să fie în frunte, să conducă prima pereche de boi care ară, nu ultima. Dar în acest lucru este un tâlc interesant: de acolo, el putea supraveghea toată lucrarea. Un alt avantaj era că, venind din urmă, el putea repara ceva ce nu a mers prea bine și un alt aspect important era că el nu lăsa pe nimeni dintre oamenii lui în urmă. Un lider autentic nu lasă în urmă pe nimeni, nici pe cei mai slabi, nici pe cei mai nepricepuți și nici pe cei mai dificili sau refractari. El se asigură că toată lumea este bine și că totul e sub control. Dacă ar fi fost păstor, Elisei ar fi trebuit să meargă înaintea turmei, dar, fiind plugar, locul lui era la încheierea plutonului. El își cunoștea bine locul.

  De gândit astăzi:

  Când Dumnezeu are pentru tine o misiune, El știe unde ești, cu ce te ocupi și te găsește chiar acolo, indiferent dacă mergi în față, ca deschizător de drum, sau vii din urmă, ca să te asiguri că nimeni nu rămâne abandonat. Important de reținut este că El nu cheamă oameni care stau și lenevesc, nu are ce să facă cu oameni comozi.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Prinsă iarăși cu mâța în sac

  A fi creștin nu înseamnă doar a cunoaște regulile. Nici a ști când le-ai încălcat. Înseamnă a te încrede că Învățătorul te va elibera.

  Salvat de la înec

  Pe măsură ce te scufunzi în adevărul lui Dumnezeu - Biblia - începi să gândești diferit. Dumnezeu lucrează în interiorul tău. Urăști păcatul. Cauți binele. Și lucrul acesta începe să se arate în modul în care acționezi.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...