Articolul precedentBinecuvântări nevăzute
  Articolul următorÎți place să urmezi binele?

  12 volți

  Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide. Matei 7:8

  În prezent, de la computere până la mașini și unelte de construcții, totul se bazează pe acumulatori. Cea mai răspândită variantă de acumulator este cea de 12 volți. Cei care au mașină personală au deseori surpriza că bateria nu este suficient de puternică pentru a porni motorul, mai ales în sezonul rece. Este nevoie fie de ajutor de la altă baterie, fie de un aparat care să reîncarce acumulatorul. În condiții ideale, acumulatorul chiar are 12 volți, însă, de obicei, are mai puțin și tot pierde din capacitate până devine inutilizabil. Dar nu doar tensiunea este importantă, ci și puterea; nu ai ce să faci cu o baterie de 12 volți, dar de numai un amper capacitate. Cu cât puterea este mai mică, cu atât ea se va descărca mai repede și nu vei putea porni nici măcar o motocicletă pentru copii. Orice baterie are un anumit număr de cicluri de folosire (încărcare-descărcare). În funcție de corectitudinea exploatării, durata este mai lungă sau mai scurtă.

  Bateriile sunt ca oamenii. Și noi avem o cantitate de putere și de energie de viață în noi. Dacă întreținem și consumăm înțelept și echilibrat ceea ce avem, e foarte probabil ca viața să fie mai lungă și mai plină de energie. Dacă însă abuzăm și ne consumăm în exces puterile, fără să ținem cont de nevoia de refacere, vom epuiza resursele și fie vom trăi cu defecțiuni și deficiențe, fie vom scurta durata existenței noastre. Dumnezeu ne-a dăruit viața și energia necesare unei vieți împlinite și utile, dar depinde de noi dacă o risipim sau dacă o scurtcircuităm prin acțiuni și practici greșite, distructive. O viață dezordonată duce la ruinarea capacităților noastre, iar acest lucru atrage nefericire, frustrări și chiar suferință. O viață echilibrată este idealul Creatorului nostru.

  De gândit astăzi:

  O vorbă înțeleaptă spune: „Nu aprinde lumânarea la ambele capete!” De foarte multe ori, noi trăim de parcă ne-am grăbi să consumăm viața pe repede înainte. Parcă ne-am grăbi să epuizăm resursele, ca și cum am avea pe undeva niște depozite pline. Din păcate, nu există așa ceva. Prin urmare, nu uita să lucrezi, să te relaxezi și să te odihnești. Încarcă bateriile la timp și nu epuiza fără măsură ceva ce este limitat: viața și puterea.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  „Ca o pierdere”

  Credința că te poți apropia de Dumnezeu nu este un vis care dispare atunci când deschizi ochii - atunci când trebuie să faci lucrul acesta acasă, la școală sau când ești cu prietenii.

  Unsprezece contra unu

  De ce crezi că poți să lupți singur în calitate de creștin - când vrăjmașul caută să te ucidă (1 Petru 5:8)? Ai nevoie de echipa ta sau nu vei supraviețui.

  Biroul directorului

  Să nu îți fie teamă să te duci la Dumnezeu. Ușa Lui este întotdeauna deschisă. Isus a deschis-o cu sângele Lui.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....